Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:29 | 16/04/2017

Ένας άνδρας συνελήφθη το πρωί στη Νίκαια της Γαλλίας, καθώς μπήκε σε κεντρική εκκλησία της πόλης κατά τη διάρκεια των λειτουργίας για το Πάσχα και άρχισε να εκστομίζει απειλές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής εφημερίδας Nice Matin, ο ύποπτος, που φορούσε παντελόνια παραλλαγής και γάντια του σκι, είπε, μεταξύ άλλων, «θα τα ‘τινάξουμε’ όλοι». Η συμπεριφορά του ήταν γενικότερα εχθρική και ακατάληπτη.

Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και της ειδικής στρατιωτικής δύναμης που περιπολεί στις γαλλικές πόλεις έσπευσαν στην Εκκλησία του Αγίου Πέτρου και ακινητοποίησαν τον άνδρα, προτού τον απομακρύνουν από το σημείο χωρίς να υπάρξει άλλο συμβάν.

Αρχικά οι Αρχές έστησαν περίμετρο ασφαλείας γύρω από την εκκλησία, αλλά στη συνέχεια ο συναγερμός έληξε.

Η Νίκαια είναι η πόλη όπου το 2016 περισσότεροι από 80 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν νταλίκα χτύπησε το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί κοντά στο λιμάνι για να γιορτάσει την εθνική εορτή της 14ης Ιουλίου.

Το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίστηκε πως ο 31χρονος δράστης από την Τυνησία ήταν ένας από τους οπαδούς του. Οι γαλλικές Αρχές δεν έχουν εντοπίσει άμεση σύνδεση του δράστη με το ISIS.

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis