Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:27 | 14/08/2017

Τέσσερα είναι τα μέτωπα της φωτιάς στο Νομό Ηλείας με τις πυρκαγιές να παίρνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες μετά την Ανάληψη όπου μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 13.00 το μεσημέρι της Δευτέρας, πυρκαγιά ξέσπασε και ανάμεσα στο Στρέφι και στη Σμίλα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ήδη προχωρήσει σε μία σύλληψη ενός πολίτη, ο οποίος φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά ενώ έκανε αγροτικές εργασίες.

[custom:google-ads]

Η πυρκαγιά απειλεί το χωριό Ανάληψη και προχώρα προς το χωριό Περιστέρι.

Μία τρίτη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει και στην περιοχή Μέλισσα Λεχαινών ενώ ακόμα μία στα ορεινά του νόμου στο Ανδρώνι, η οποία κρίνεται και πιο σοβαρή καθώς καίει ανεξέλεγκτα στην περιοχή.

Πριν από τη 13:00 μετά το μεσημέρι ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση, στην περιοχή Κρυονέρι Αμαλιάδας, ενώ λίγο μετά τις 14:00 δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το χωριό Ανάληψη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά κατευθύνεται προς τον οικισμό Περιστέρι.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αμαλιάδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, στο σημείο αυτό έχουν συγκεντρωθεί πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να σταματήσουν το πύρινο μέτωπο πριν απειλήσει κατοικημένες περιοχές.

Στο μεταξύ, στον οικισμό Ανάληψη εξακολουθούν να παραμένουν κάτοικοι, οι οποίοι δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά έχει ήδη κάψει καλλιέργειες και μεγάλη δασική έκταση. Σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική υπηρεσία λόγω του μετώπου της πυρκαγιάς δόθηκε εντολή για την εκκένωση του χωριού Ανάληψη το οποίο απειλείται από τις φλόγες που καίνε δασική έκταση με δένδρα, πουρνάρια και θάμνους.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γ. Γεωργιόπουλος ζήτησε να σταλεί αίτημα για κήρυξη του νομού σε κατάσταση έκτακτου ανάγκης.

Πηγή: ilialive , iefimerida.gr

Δείτε εδώ όλα τα άρθρα του Policenet.gr για τις πυρκαγιές που μαινονται.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis