Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:36 | 31/07/2021

Μαίνεται η καταστροφική φωτιά στην Αιγιαλεία Αχαΐας καθώς οι καπνοί έφτασαν τη θάλασσα στην παραλία Λαμπίρι. 

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο του OPEN ο Νίκος Γιαπρακάς, ολοσχερώς έχει καταστραφεί το παλιό ξενοδοχείο Méditerranée Club, το οποίο παραδόθηκε στις φλόγες. 

Σκάφη του λιμενικού και αλιευτικά πλοιάρια μεταφέρουν κόσμο που βρίσκεται στην περιοχή προς το λιμάνι του Αιγίου ώστε να είναι ασφαλείς, όπου έχει στηθεί και πρόχειρος σταθμός πρώτων βοηθειών, ενώ η εντολή εκκένωσης αφοράς σε πέντε περιοχές της Αιγιαλείας. Συγκεκριμένα πρόκειται για τη Ζήρεια, το Λαμπίρι, τις Καμάρες, τον Λόγγο και τα Σελιανίτικα. 

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί δυτικοί άνεμοι οι οποίοι δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής και σπρώχνουν τη φωτιά με μεγάλη ταχύτητα προς τα Σελιανίτικα. 

Σημειώνεται μάλιστα ότι λόγω της καλοκαιρινής περιόδου και των αδειών, στην περιοχή υπάρχουν πολλοί παραθεριστές ενώ έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο. 

Κάηκαν σπίτια και αποθήκες

Αυτή τη στιγμή, καθώς δεν μπορεί να γίνει καταγραφή της φωτιάς η οποία είναι σε εξέλιξη, δεν είναι γνωστό το πόσα σπίτια έχουν καεί, ωστόσο κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για μεγάλη καταστροφή. 

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του OPEN o κ. Γιώργος Ντίνος, κάτοικος της Ζήριας έκανε λόγο για τεράστιες καταστροφές με καμμένα πάνω από 20 σπίτια ενώ ανέφερε ότι η φωτιά η οποία ξεκίνησε από μια μικρή εστία, στη συνέχεια εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα ενώ παρ όλη την άμεση ενημέρωση, ανέφερε ότι τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής άργησαν, ενώ η περιοχή έχει μεγάλη πευκοδάσος κάτι που καθιστά πολύ δύσκολο την κατάσβεσή της. 

ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis