Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:30 | 31/12/2018

Την ανησυχία και τον προβληματισμό του Δημοτικού Συμβουλίου και της τοπικής κοινωνίας για το σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς μεταξύ Ρομά, σε πολυσύχναστο σημείο της Μεσσήνης, μετέφεραν το πρωί του Σαββάτου στον διευθυντή Αστυνομίας Μεσσηνίας - αστυνομικό διευθυντή Παναγιώτη Πούπουζα, ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης, η αντιδήμαρχος Γεωργία Παναγοπούλου και ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας και υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος.

Ακόμα, εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στην Ελληνική Αστυνομία, ευχαρίστησαν τον διευθυντή για τις προσπάθειες που κάνει με τα μέσα που διαθέτει και δήλωσαν πως ο δήμος είναι αρωγός στον αγώνα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα αυτά και να ενισχυθεί το αίσθημα ασφαλείας.

[custom:google-ads]

Μετά τη συνάντηση στο γραφείο του αστυνομικού διευθυντή, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης δήλωσε ότι “ενημερωθήκαμε για την κατάσταση που επικρατεί, όσον αφορά την πόλη. Είχαμε μια πλήρη κι εμπεριστατωμένη ενημέρωση από τον κύριο διευθυντή. Αγωνιούμε το ίδιο και οι δύο (με τον κ. Αθανασόπουλο) για την πόλη μας. Θα συνεχίσουμε να εμπιστευόμαστε την Ελληνική Αστυνομία και το διευθυντή μας”. Ευχαρίστησε τον κ. Πούπουζα “για άλλη μια φορά για ό,τι κάνει για τη Μεσσήνη, πέρα από την εντοπιότητα και την αγάπη για τον τόπο, υπηρεσιακά η Μεσσήνη αστυνομεύεται στο βαθμό που μπορούμε”.

Ανέφερε, ακόμα, πως “εμπιστευόμαστε το επιχειρησιακό και την ικανότητα της Αστυνομίας. Είμαστε ευχαριστημένοι από το όλο εγχείρημα, οι δημότες πρέπει να νιώθουν ασφαλείς” και κατέληξε: “Η παραβατικότητα είναι παραβατικότητα και είναι σε όλη την Ελλάδα. Εμείς ως δήμος θα προγραμματίσουμε κάποια πράματα που δεν μπορούμε να πούμε δημόσια. Σίγουρα θα είναι μαζί, ό,τι ενέργειες κάνουμε”.

Ο σύμβουλος Γιώργος Αθανασόπουλος δήλωσε ότι “εκφράσαμε στον διευθυντή την ανησυχία και τον προβληματισμό μας, για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα τις τελευταίες μέρες στην πόλη της Μεσσήνης” και παρατήρησε: “Είχαμε μια πολύ γόνιμη συνομιλία. Μας διαβεβαίωσε ότι θα εντείνει τις προσπάθειες, έτσι ώστε να αμβλυνθεί το πρόβλημα, το οποίο έχει τραυματίσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Γι’ αυτό είμαι με το δήμαρχο, να πούμε στους πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς. Η Αστυνομία κάνει ό,τι μπορεί. Εμείς δηλώσαμε την αρωγή μας σε ό,τι μας χρειάζεται η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε από την πλευρά μας να αμβλυνθεί το πρόβλημα”.

Εξέφρασε την πίστη ότι “οι επόμενες ημέρες θα είναι καλύτερες για την πόλη μας και θα επανέλθει το αίσθημα ασφαλείας στους δημότες, ώστε να λειτουργήσει εύρυθμα η πόλη και ο δήμος”. Και ευχαρίστησε με τη σειρά του τον αστυνομικό διευθυντή “ο οποίος με τα μέσα που διαθέτει κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες”, διατυπώνοντας την πεποίθηση πως “η παρέμβαση της Αστυνομίας θα είναι αποτελεσματική και όλα θα πάνε καλά”.

[custom:google-ads]

Επίσης, ο δήμαρχος ευχαρίστησε “και το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, το διοικητή και το προσωπικό, που ανά πάσα στιγμή, όποτε τους καλέσουμε, είναι παρόντες”, ενώ ο Γ. Αθανασόπουλος συμπλήρωσε: “Κάνουν ό,τι μπορούν με τα μέσα που διαθέτουν. Ενα από τα προβλήματα είναι ο αριθμός των αστυνομικών που διαθέτει το κάθε τμήμα και μαζί με τα άλλα απαιτείται αναδιάρθρωση και αναβάθμιση της Αστυνομίας προς όφελος των πολιτών”.

Ανησυχία για τους Ρομά στη Μεσσήνη

Πηγή: eleftheriaonline.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis