Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:42 | 24/09/2015

Έντονα προβληματισμένη φαίνεται να είναι η ΕΛ.ΑΣ μετά την διαπίστωση ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες που προσήχθησαν κατά την διάρκεια των επεισοδίων την περασμένη Πέμπτη στα Εξάρχεια και την επόμενη μέρα στο Κερατσίνι, υπήρχαν και αρκετοί ανήλικοι.

Όπως αναφέρει μάλιστα ο Ελεύθερος Τύπος, στην περίπτωση της προσπάθειας που κατέβαλε ομάδα 100 ατόμων να επιτεθεί στο αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων, τα περισσότερα μέλη ήταν ανήλικα παιδιά που έκαναν την «παρθενική εμφάνισή» τους σε τέτοιου είδους επιθέσεις.

Οι αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για στρατολόγηση ανηλίκων μια και ανάμεσα στους συλληφθέντες από τα Εξάρχεια υπήρχαν 5 ανήλικοι από 13 έως 17 χρονών. Όπως αναφέρουν καταγγελίες μάλιστα, οι αστυνομικοί στις επιθέσεις αυτές έσπασαν με γκλοπ τα χέρια 13χρονου, τα δόντια 17χρονου και πέρασαν με μηχανή πάνω από τα πόδια 19χρονου φοιτητη σπάζοντας του τα δάχτυλα.

Υψηλόβαθμα στελέχη πάντως της ΕΛ.ΑΣ υποστηρίζουν ότι η στρατολόγηση των ανηλίκων γίνεται ώστε να συμμετέχουν σε μελλοντικά επεισόδια, ενώ ο κύριος λόγος για τον οποίο προχωρούν στην στρατολόγηση είναι το γεγονός ότι έχουν συλληφθεί πολλά στελέχη του αντιεξουσιαστικού χώρου.

http://www.iefimerida.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis