Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:14 | 28/07/2019

Την σπείρα που χτυπά στα Βόρεια προάστια καταστήματα που μένουν ανοιχτά τη νύχτα, αναζητά η Αστυνομία καθώς το τελευταίο διάστημα η δράση της έχει προκαλέσει ανησυχία.

Η συμμορία αποτελείται απο πέντε άτομα και ανάμεσά τους δεν αποκλείεται να υπάρχουν και ανήλικοι. «Χτυπούν» δε, βενζινάδικα, μίνι μάρκετ και περίπτερα. Μάλιστα, κάποιες φορές έχει συμβεί να ληστέψουν τρεις ή και τέσσερις στόχους μέσα σε ενα βράδυ.

Όπως βλέπετε και στο βίντεο ντοκουμέντο που φέρνει στο φως το CNN Greece, με όπλα στα χέρια και καλυμμένα χαρακτηριστικά, εισβάλλουν μέσα σε βενζινάδικο και απειλούν τον υπάλληλο.

Κάνουν άνω κάτω το γραφείο για να βρουν χρήματα ενώ συνεργοί τους φτάνουν στο σημείο να βάζουν βενζίνη και να κλέβουν ακόμα και τους πυροσβεστήρες πριν εξαφανιστούν.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να βάλει φρένο στην εγκληματικότητα ετοιμάζει νέο επιχειρησιακό σχέδιο. Τα βασικά του σημεία ειναι:

•χαρτογράφηση εγκληματικότητας κάθε περιοχής.

• Στοχευμένες δράσεις και επιχειρήσεις με βάση τα ποιοτικά χαρακτηριστικά

• Αύξηση περιπολιών

Την προηγούμενη εβδομάδα, η πολιτική ηγεσία εξασφάλισε και δωρεά ύψους 200.000 ευρω τα οποία θα διατεθούν για αγορά εξοπλισμού που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.

Μίνα Καραμήτρου

Πηγή:  cnn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis