Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:45 | 17/04/2017

Προβληματισμό προκαλεί στους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. το γεγονός ότι ένα μήνα μετά την αποστολή των «παγιδευμένων» δεμάτων σε ευρωπαϊκές χώρες δεν έχει εμφανιστεί αναλυτική προκήρυξη ανάληψης ευθύνης παρά μόνο μια φορά ένα σύντομο κείμενο από τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» για το πρώτο δέμα με αποδέκτη τον Βόλφανγκ Σόιμπλε.

Τότε η οργάνωση είχε πει μεταξύ άλλων «αναλαμβάνουμε την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας στα πλαίσια της εκστρατείας της 2ης πράξης του Σχεδίου Νέμεσις. Θα ακολουθήσει η προκήρυξη το επόμενο διάστημα.». Από τότε σιωπή αν και ακολούθησε η έκρηξη φακέλου στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μια υπάλληλος και ο εντοπισμός οκτώ τρομοδεμάτων στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν πολλά ενδεχόμενα προσπαθώντας να ερμηνεύσουν την «σιωπή» της Συνωμοσίας. Ένα από αυτά είναι πως πιθανόν τα μέλη της οργάνωσης να περιμένουν να κοπάσει ο θόρυβος που προκλήθηκε πριν ένα μήνα (είχε ξεκινήσει και έρευνα τόσο στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ όσο και στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» για να εξακριβωθεί γιατί δεν εντοπίστηκαν έγκαιρα τα τρομοδέματα) και να επιχειρήσουν το προσεχές διάστημα ένα νέο γύρο αποστολών ανάλογων δεμάτων και σε πρώτη φάση ενδεχομένως να έκαναν δοκιμές για να δουν εάν θα εντοπιστούν έγκαιρα ή θα καταλήξουν στον προορισμό τους.

Επίσης «διαψεύστηκαν» όσοι περίμεναν «παγιδευμένα» δέματα να είχαν σταλεί τότε και να είχαν ως αποδέκτες πρεσβείες, πολιτικούς, δικαστικούς ή στελέχη είτε επιχειρήσεων είτε τραπεζών που βρίσκονται στη χώρα μας, κάτι που ωστόσο δεν αποκλείουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. να συμβεί στο μέλλον. Όπως έλεγαν «εφόσον δεν εμφανίζεται προκήρυξη τότε είναι ανοικτό επανεμφάνισης της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και με το κλείσιμο των ενεργειών τους να αναλάβει συνολικά την ευθύνη». 

Τα στελέχη της Αστυνομίας έχουν εκφράσει φόβους ότι μπορεί να υπάρξουν νέες επιθέσεις της οργάνωσης η οποία στέλνει διαρκώς το μήνυμα στους διώκτες της ότι έχει παρόν και μέλλον και για αυτό επιχειρεί να «στρατολογήσει» νέα μέλη.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis