Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:29 | 27/06/2016

Με κλεμμένο αυτοκίνητο έδρασαν οι δράστες της τετραπλής δολοφονίας την περασμένη Πέμπτη στην Αγία Νάπα. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φιλελεύθερου», το αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη μετάβαση και ακολούθως τη διαφυγή των δραστών από τη σκηνή του εγκλήματος, είχε δηλωθεί ως κλαπέν από τον ιδιοκτήτη του στις 20 Ιουνίου, τρεις μέρες πριν από το έγκλημα, στον Αστυνομικό Σταθμό Λυκαβηττού.

Μετά το έγκλημα, ο πιθανώς τραυματισμένος δεύτερος δράστης έτρεξε προς το όχημα που ανέμενε στην είσοδο της παρόδου Καταλυμάτων από τη λεωφόρο Νήσι και πιθανώς άλλο άτομο, που ανέμενε εντός του οχήματος, οδήγησε για να διαφύγουν.

Το αυτοκίνητο αυτό βρέθηκε λίγη ώρα μετά πυρπολημένο σε ανοικτό χώρο βόρεια της Αγίας Νάπας, κοντά στο νέο κοιμητήριο. Όταν οι αστυνομικοί που έφθασαν στη σκηνή άνοιξαν το καπό του οχήματος, μέσα βρήκαν ένα καλάσνικοφ που πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε κατά το τετραπλό έγκλημα. Από το σημείο εκείνο πιστεύεται ότι οι δράστες διέφυγαν με άλλο αυτοκίνητο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Αντρέα Αγγελίδη, οι ανακριτές που διερευνούν την υπόθεση περνούν από ανάκριση κάθε πιθανό ύποπτο άτομο σε σχέση με το έγκλημα, στην προσπάθειά τους να φτάσουν σε κάποιο στοιχείο που να υποβοηθήσει τις έρευνές τους.

Παράλληλα, αναμένονται με αγωνία τα νέα από την Αλβανία, σχετικά με το διεθνές ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί εναντίον του 48χρονου Άλεξ Μπουρέλι, ως εμπλεκόμενου στη διάπραξη του στυγερού εγκλήματος. Οι ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου Αστυνομίας φοβούνται μήπως οι ηθικοί αυτουργοί κλείσουν το στόμα του Μπουρέλι πριν τον εντοπίσουν, εξέλιξη που κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγήσει τις έρευνες σε αδιέξοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες , από ανάκριση πέρασαν ή θα περάσουν τις επόμενες ώρες άτομα που είχαν θεωρηθεί ύποπτα στις υποθέσεις του πενταπλού φόνου στις 23 Ιουνίου 2012 και της δολοφονίας του Γιάννου Καλοψιδιώτη, στις 20 Ιουνίου 2014.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της εφημερίδας εξετάζεται το ενδεχόμενο της διάπραξης του τετραπλού φόνου να υποκινήθηκε από τα ίδια άτομα που υποκίνησαν και τον πενταπλό φόνο το 2012. Και αυτό λόγω της ανάμιξης Αλβανών, που σε κάποιο βαθμό παραπέμπει σε οργάνωση του εγκλήματος εκτός Κύπρου και πιο συγκεκριμένα στην Ελλάδα. Στην περίπτωση του πενταπλού φόνου το 2012, οι δυο εκτελεστές είχαν ως έδρα των δραστηριοτήτων τους τα Εξάρχεια και, όπως διεφάνη, είχαν διασυνδέσεις και με τον ελληνικό αλλά και τον αλβανικό υπόκοσμο.

 

 

www.newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis