Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:15 | 07/05/2019

Προβληματισμό στις Αρχές προκαλούν οι αριθμοί για τους Ελληνες που οπλοφορούν είτε νόμιμα, είτε παράνομα.

Ενδεικτικό είναι πως από τα στοιχεία που έχει η ΕΛ.ΑΣ. ένας στους 12 Έλληνες οπλοφορεί νόμιμα και ένας στους 10 οπλοφορεί παράνομα.

Στα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας είναι δηλωμένα:

  • 825.040 κυνηγετικά όπλα
  • 5.740 πυροβόλα όπλα (πιστόλια-περίστροφα)

[custom:google-ads]

Ωστόσο τα ανεπίσημα στοιχεία αναφέρουν πως περισσότερα από 1.000.000 παράνομα όπλα, από πιστόλια, περίστροφα, υποπολυβόλα έως καλάσνικοφ κυκλοφορούν στην Ελλάδα.

Μάλιστα ο προβληματισμός είναι ακόμα μεγαλύτερος καθώς έγινε γνωστό πως ο 54χρονος που ευθύνεται για το σοβαρό τραυματισμό της 8χρονης από αδέσποτη σφαίρα την Κυριακή του Πάσχα στη Βοιωτία είχε αγοράσει το περίστροφο από τη «μαύρη» αγορά.

Αγορές όπλων από τη Βουλγαρία

Ανησυχητικό είναι όπως και ένα ακόμα ζήτημα για της Αρχές και έχει να κάνει με την προμήθεια παράνομων όπλων από τη Βουλγαρία. Οπως αναφέρει και το thetoc Έλληνες ταξιδεύουν στην Βουλγαρία και προμηθεύονται πιστόλια ισχυρού κρότου με αβολίδωτα φυσίγγια, τύπου ZORAKI 925 και EKOL SPECIAL, τα οποία όμως πολύ εύκολα μπορούν να μετατραπούν σε χρηστικά πυροβόλα όπλα των 9ΜΜ.

Μάλιστα το θέμα αποκτά άλλη βαρύτητα καθώς δεκάδες κακοποιοί έχουν προμηθευτεί τέτοιου τύπου όπλα και τα έχουν μετατρέψει σε δολοφονικό οπλισμό για ανθρωποκτονίες και ληστείες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τουλάχιστον 340 τέτοιου τύπου όπλα βρίσκονται στην Ελλάδα και αγοράστηκαν νόμιμα από τη Βουλγαρία από 200 έως 400 ευρώ.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis