Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:39 | 09/10/2017

Μόλις ένα νεύμα χρειάστηκε για να αρχίσει να γίνεται κατανοητό στους αστυνομικούς που περιπολούσαν σήμερα το πρωί στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα πως οι δύο επιβάτες της μηχανής στους οποίους δόθηκε σήμα να σταματήσουν για έλεγχο έφεραν πάνω τους κάτι περίεργο...

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή...

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 09.00 επί της Αχαρνών, όταν οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ Αθηνών παρατήρησαν μία μηχανή με δύο επιβαίνοντες να κινείται ύποπτα. Οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει, εκείνος όμως αντί να υπακούσει ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να ξεφύγει.

Επειδή όμως η κίνηση ήταν αυξημένη, τα περιθώρια ελιγμών που είχε ο οδηγός ήταν μειωμένα. Έτσι αναγκάστηκε να «πετάξει» τη μηχανή και, μαζί με τον φίλο του, άρχισε να τρέχει στα στενά των Αθηνών κοντά στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. 

Δεν κατάφεραν ωστόσο να φτάσουν μακριά, καθώς μερικά μέτρα πιο κάτω οι άνδρες της ΔΙΑΣ τους έφθασαν και τους ακινητοποίησαν. Το σοκ ήρθε λίγα λεπτά αργότερα, όταν κατά τον έλεγχο των δύο ανδρών εντοπίστηκε ένας από αυτούς να φέρει πάνω του μισό κιλό ηρωίνη σε πλάκες!

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, πρόκειται για δύο άνδρες από το Αφγανιστάν, οι οποίοι συνελήφθησαν, με τον έναν μάλιστα εξ αυτών να δηλώνει κάτοικος Εξαρχείων. 

Έρευνες για συνεργούς

Όπως είναι λογικό, μετά τον εντοπισμό τέτοιας ποσότητας σκληρών ναρκωτικών, οι Αρχές στρέφουν την προσοχή τους στη σκιαγράφηση του προφίλ των δύο συλληφθέντων, προκειμένου να διακριβωθεί αν λειτουργούσαν στο πλαίσιο οργάνωσης ναρκωτικών που σκορπά τον λευκό θάνατο στο κέντρο των Αθηνών.

Την προανάκριση έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφαλείας του Αγίου Παντελεήμονα, ενώ, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, οι δύο συλληφθέντες, μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, παραμένουν σιωπηλοί αρνούμενοι να αποκαλύψουν την προέλευση της ηρωίνης ή άλλους συνεργούς τους. 

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

zougla.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis