Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:34 | 24/10/2018

Πονοκέφαλο έχει προκαλέσει τους τελευταίους μήνες στην ΕΛ.ΑΣ. η δράση μιας πολυμελούς συμμορίας, η οποία από τον περασμένο Ιούλιο επιδίδεται συστηματικά σε ένοπλες ληστείες σε βάρος, κυρίως, μικρών καταστημάτων και περιπτέρων.

Τα μέλη της οργάνωσης χαρακτηρίζονται από πηγές που έχουν γνώση της δράσης τους ως άτομα με ιδιαίτερα βίαιη συμπεριφορά, αφού, όπως προκύπτει από καταθέσεις και στοιχεία που έχουν προσκομίσει κατά καιρούς τα θύματά τους στις Αρχές, είναι πάντα οπλισμένα και δεν διστάζουν να βιαιοπραγήσουν ανεξάρτητα από την ηλικία των ανθρώπων που έχουν απέναντί τους.

Το modus operandi

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του zougla.gr, η εν λόγω συμμορία, ανάλογα με τον στόχο που έχει κάθε φορά, χτυπά είτε σε ομάδες των τριών ατόμων, είτε των πέντε, είτε των οκτώ.

[custom:google-ads]

Η δράση τους ξετυλίγεται ως εξής: οι επιθέσεις τους γίνονται στο τρίγωνο Κερατσίνι - Νίκαια - Δραπετσώνα. Αρχικά επιλέγουν τον στόχο τους και αποφασίζουν τη σύνθεση της ομάδας που θα επιχειρήσει. Δρουν τα ξημερώματα (μεταξύ 02.00 και 05.00) φορώντας μαύρα ρούχα, γάντια και κουκούλες full face, ενώ για τα χτυπήματά τους χρησιμοποιούν κλεμμένα αυτοκίνητα, συνήθως ίδιας μάρκας και χρώματος.

Όταν το έργο τους ολοκληρωθεί, τότε για τη διαφυγή τους χρησιμοποιούν -όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα- είτε τη λεωφόρο Γρηγορίου Λαμπράκη είτε τη λεωφόρο Σχιστού.


(Φωτογραφία με ένα από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησε η συμμορία)

Τα «χτυπήματα»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η εν λόγω οργάνωση, τα μέλη της οποίας είναι το πιθανότερο Ρομά, φέρεται να εμπλέκεται σε τουλάχιστον εννέα ληστείες, οι οποίες -όπως προαναφέρθηκε- εντοπίζονται στις περιοχές Κερατσίνι, Νίκαια και Δραπετσώνα.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο zougla.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis