Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:14 | 26/01/2019

Πληροφορηθήκαμε εχτές ότι, με πρωτοβουλία της Δ/νσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής ανακαινίστηκαν και είναι έτοιμα προς χρήση, τα πρώην κρατητήρια του τμήματος λαθρομεταναστών που στεγάζονται στο κτίριο του Α.Τ Ασπροπύργου τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για να φιλοξενήσουν το σύνολο των αλλοδαπών διοικητικών κρατουμένων της ΔΑΔΑ.

Τα κρατητήρια είναι ανενεργά για τουλάχιστον 8 χρόνια και όπως μας ενημέρωσε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης αναμένεται να λειτουργήσουν άμεσα. Πρόκειται για μια κίνηση η οποία επικροτείται από το σύνολο των αστυνομικών που υπηρετούν στη Δυτική Αττική αξιωματικών και μη και φυσικά από την ένωσή μας.

Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλισθούν πιο ανθρώπινες συνθήκες κράτησης για τους αλλοδαπούς κρατουμένους , οι οποίοι παραμένουν στα στενάχωρα κρατητήρια των Α.Τ για μεγάλο χρονικό διάστημα , ενώ οι αστυνομικοί που εκτελούν εσωτερική υπηρεσία όπως και οι διοικητές τους θα εκτελούν τα καθήκοντά τους χωρίς άγχος καθώς θα έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τους ποινικούς κρατουμένους 24ώρου εξασφαλίζοντας παράλληλα καλύτερες συνθήκες υγιεινής για όλους .

Τέτοιου είδους κινήσεις πρέπει να επικροτούνται και μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να επιφέρουν καθώς συμβάλλουν στην καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών και αποδεικνύουν ότι η Διοίκηση μεριμνά για τις ανάγκες των υφισταμένων της και συμμερίζεται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Όσον αφορά τους κρατούμενους η κράτησή τους θα είναι σε ανθρώπινες συνθήκες και με αυτό τον τρόπο αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά το ανθρώπινο πρόσωπο τη ΕΛ.ΑΣ.

Η Ένωση μας όπως στηλιτεύει και καταγγέλει τα κακώς κείμενα κατα τον ίδιο τρόπο αναδεικνύει και επικροτεί, και οφείλει να το κάνει, κάθε ενέργεια που βρίσκεται σε θετική κατεύθυνση.

Αναμένουμε την έναρξη λειτουργίας των εν λόγω κρατητηρίων και θα επανέλθουμε.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis