Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:07 | 03/05/2015
Πάνω από 10 πολεμικά πλοία, καθώς και ελικόπτερα, και μέχρι 5.000 στρατεύματα του ΝΑΤΟ θα λάβουν  μέρος στην άσκηση που ονομάστηκε  «Dynamic Mongoose» και θα πραγματοποιηθεί  μεταξύ 4 – 13 Μαΐου 2015 , ανακοίνωσε το νορβηγικό ναυτικό .
 
«Η Νορβηγία εξαρτάται από το ΝΑΤΟ. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ θα έρθει σε εμάς για να εξασκηθεί και να εκπαιδευτεί . Αυτό μας δίνει την ευκαιρία να εξασκηθούμε  με τους στενότερους συμμάχους μας», δήλωσε ο Commodore Ole Morten Sandquist, αρχηγός του Νορβηγικού στόλου .
 
Η Νορβηγία πιστεύει ότι η υποθαλάσσια τοπογραφία της  είναι ιδανική για να εξασκηθεί η νατοϊκή δύναμη στον εντοπισμό υποβρυχίων του εχθρού. «Η Νορβηγία είναι ένας ελκυστικός τόπος για  εκπαίδευση και  πρακτική για τις ξένες δυνάμεις … είναι σημαντικό για την Νορβηγία, ότι το ΝΑΤΟ θα πραγματοποιήσει  ανθυποβρυχιακές  επιχειρήσεις στην περιοχή μας», δήλωσε ο Sandquist.
 
Οι ασκήσεις αυτές έρχονται   στον απόηχο του πρόσφατου  ναυτικού επεισοδίου, όταν φιλανδικά και σουηδικά πολεμικά πλοία , προσπάθησαν  να εντοπίσουν « ξένο υποβρύχιο» στην περιοχή, πιθανόν ρωσικής προέλευσης , αναφέρει  το τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today.
 
defencenet.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis