Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:26 | 06/11/2016
Δεκέμβριο ή Ιανουάριο του 2017 αναμένεται να προκηρυχθεί η πλήρωση των 210 θέσεων στην Αστυνομία τις οποίες ενέκρινε η Βουλή, ενώ υπενθυμίζεται ότι εγκρίθηκε η πλήρωση και 40 θέσεων στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.
 
Για σκοπούς προετοιμασίας των ενδιαφερομένων για την Αστυνομία, αφού οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά, ανακοινώθηκε χθες ότι αυτό θα γίνεται μέσω της κυβερνητικής διαδικτυακής διόδου με την επωνυμία «Αριάδνη», στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ariadni.gov.cy. Για να μπορέσει ο ενδιαφερόμενος να υποβάλει την αίτησή του θα πρέπει να δημιουργήσει σχετικό προφίλ και ακολούθως να το πιστοποιήσει σε Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ) ή στα κεντρικά ταχυδρομεία κάθε επαρχίας προσκομίζοντας το δελτίο ταυτότητάς του, καθώς και την ταυτότητα προφίλ (profile ID) που θα του αποσταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μετά την επιτυχή εγγραφή και δημιουργία του προφίλ του.
 
Αναφορικά με την πληρωμή του αντιτίμου για την υποβολή της αίτησης, το οποίο ανέρχεται στα 45 ευρώ, αυτή θα μπορεί να γίνεται μέσω του συστήματος αποδοχής της JCC. Η διαδικασία δημιουργίας προφίλ δεν απαιτείται για όσους ενδιαφερόμενους το έχουν ήδη δημιουργήσει και χρησιμοποιούν το σύστημα «Αριάδνη», αφού πρόκειται για διαδικασία η οποία πραγματοποιείται μόνο μία φορά.
 
Μέσω του εν λόγω συστήματος, οι χρήστες θα έχουν παράλληλα τη δυνατότητα πρόσβασης και σε ένα ευρύ φάσμα διαδικτυακών υπηρεσιών που σχετίζονται με την υποβολή αιτήσεων για εξασφάλιση επιδομάτων, για ηλεκτρονικές πληρωμές, για διαδικτυακές ηλεκτρονικές υπηρεσίες που αφορούν π.χ. εταιρείες, οχήματα, τελωνεία, φορολογίες, υγεία κ.λπ., για κενές θέσεις στο Δημόσιο, για εξετάσεις του Δημοσίου, ακόμα και για υποβολή παραπόνων στην Επίτροπο Διοίκησης κ.ά.
Σημειώνεται ότι για θέματα λειτουργικότητας, ως προς τη διεκπεραίωση των αιτήσεων, η πρόσβαση στο «Αριάδνη» πρέπει να γίνεται μέσω των μηχανών αναζήτησης (browser) Mozilla Firefox ή Internet Explorer, έκδοσης 9 ή νεότερη.
Τα νέα κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι, καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.police.gov.cy, στο πεδίο «Προσλήψεις». Για διευκόλυνση αλλά και έγκαιρη προετοιμασία, η Αστυνομία προτρέπει τους ενδιαφερομένους να εγγραφούν και να δημιουργήσουν το προφίλ τους, έτσι ώστε, όταν προκηρυχθούν οι θέσεις, να μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους. 
 
politis.com.cy
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis