Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:31 | 17/12/2015
Σήμερα το Πυροσβεστικό Σώμα, σε όλη τη χώρα εόρτασε τους Άγιους Τρεις Παίδες εν Καμίνω, τους Άγιους Προστάτες του, που η θεία  χάρη τους απλώνει προστατευτική ασπίδα στον καθημερινό κίνδυνο του πυροσβεστικού επαγγέλματος, ο οποίος μεγεθύνεται από τις χρόνιες ελλείψεις και τα σοβαρά προβλήματα του πυροσβεστικού οργανισμού.
 
Παράλληλα σήμερα έγινε η επίσημη παρουσίαση της επιχειρησιακής δραστηριότητας του Πυροσβεστικού Σώματος για την φετινή αντιπυρική περίοδο.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το καυτό καλοκαιρινό διάστημα, Ιουνίου-Αυγούστου, οι Έλληνες Πυροσβέστες επενέβησαν σε 3.158 αγροτοδασικές πυρκαγιές, σε όλη την χώρα, τις οποίες στο μεγαλύτερο ποσοστό, 76,13% ,  τις έθεσαν υπό έλεγχο σε λιγότερες από 3 ώρες.
Το ίδιο διάστημα, το ίδιο προσωπικό, επενέβη σε ακόμα  άλλα 21.017 αστικά συμβάντα όλων των τύπων σε όλη την χώρα.

Ο υψηλός επαγγελματισμός, η συναίσθηση του καθήκοντος και η πατριωτική αγάπη του Πυροσβεστικού προσωπικού, αποτέλεσε τον καταλυτικό παράγοντα της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας, που συντέλεσε να διασφαλιστεί η πολιτική προστασία της ταλαιπωρημένης πατρίδας μας, ειδικά κατά το θερινό διάστημα, που εξελισσόταν η τόσο σωτήρια για την εθνική οικονομία τουριστική βιομηχανία.

Κύριε Πρωθυπουργέ

Για άλλη μια "μνημονιακή" χρονιά οι Πυροσβέστες έδωσαν την μάχη με τις αδηφάγες φλόγες σε όλη την χώρα, υπό το βάρος χρονιζόντων άλυτων προβλημάτων.

Αντιπαρατάχθηκαν με τα πύρινα μέτωπα, χωρίς επαρκή ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό, με γηρασμένα πυροσβεστικά οχήματα.

Με ένα μηχανισμό γονατισμένο από την επαγγελματική ανομοιομορφία του προσωπικού, που απαγορεύει την πλήρη επιχειρησιακή αξιοποίηση του συνόλου του.

Με ένα εναέριο στόλο πυροσβεστικών αεροσκαφών, γηρασμένο και λειψό, που λειτουργεί χάρη στην υπερπροσπάθεια και τον επαγγελματισμό των συναδέλφων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Κύριε Πρωθυπουργέ



Οι Έλληνες Πυροσβέστες για άλλη μια χρονιά έβαλαν τα κορμιά τους ασπίδα της πολιτικής προστασίας της πατρίδας, μαζί με τους Εθελοντές Πυροσβέστες που και αυτοί, οι περισσότεροι, δώσαν μαζί μας τη μάχη χωρίς να τους έχουν χορηγηθεί  τα απαραίτητα ατομικά προστατευτικά μέσα.

Δυστυχώς με εξοπλισμό τα προβλήματα και τις ελλείψεις, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι οι επόμενοι απολογισμοί θα συνεχίσουν να είναι θετικοί.

Οι επιδράσεις της κλιματικής αλλαγής, η κλιμάκωση της εγκληματικότητας και η γενικότερη γεωπολιτική αστάθεια,δημιουργούν μια  ιδιαίτερα εύφλεκτη πραγματικότητα για τα χρόνια που έρχονται.

Κύριε Πρωθυπουργέ




Πέρα από τις ευχαριστίες της Πολιτείας που μας απεδόθησαν σήμερα  γενναιόδωρα, σας ζητούμε να ενσκήψετε στα προβλήματα του πυροσβεστικού οργανισμού και του πυροσβεστικού προσωπικού.
Για  να μπορούμε να  ανταποκρινόμαστε με αποτελεσματικότητα στην διαχείριση των απειλών και των συνεπειών της εκδήλωσής τους που στοχεύουν την πολιτική προστασία της  Πατρίδας μας και απειλούν  την ζωή  και την περιουσία των Ελλήνων Πολιτών και τον εθνικό φυσικό πλούτο.



Με τιμή

Οι Πρόεδροι


Για την ΠΟΕΥΠΣ                             Για την ΕΑΠΣ

Δημήτρης Σταθόπουλος                  Γιάννης Σταμούλης

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis