Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:19 | 16/04/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔIOIKHTIKOY ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ/ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ (Ε.Α.Υ.Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ)

Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση – διαμαρτυρία της διοίκησης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας σε ηλεκτρονικό μέσο και ανεξαρτήτως εάν συμφωνούμε ή όχι σε επιμέρους τμήματα αυτής, διαπιστώνουμε για πολλοστή φορά ότι η διοίκηση της Ένωσης απλά μας γνωστοποιεί ως μέλη του Δ.Σ. τις ανακοινώσεις που φέρουν τον τίτλο της Ένωσής μας, αφού όμως έχει ήδη προωθηθεί το κείμενο στα Μ.Μ.Ε., χωρίς την έγκρισή μας έστω και κατά πλειοψηφία και αγνοώντας τις διαφωνίες μας ή υποδείξεις μας για τροποποιήσεις επί των σχετικών ανακοινώσεων, όπως συνέβη για άλλη μία φορά.

Εν προκειμένω, βρισκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας, γεγονός που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο καθ΄όσον στα καθήκοντα των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών ενώσεων βάσει των διατάξεων των καταστατικών τους, συμπεριλαμβάνεται η νομική υποστήριξη και προστασία των μελών τους.

Προφανώς η διοίκηση της Ένωσής μας, αντιλαμβανόμενη το κλίμα αγανάκτησης που καλλιεργείται με την απουσία της εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο στις συνειδήσεις των αστυνομικών του Ν. Πιερίας, θέλησε να τους θυμίσει ότι, τώρα βρίσκεται κοντά τους.

Διαφωνούμε ολοκληρωτικά με την τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσης,διότι όντας εντεταλμένοι να υπηρετούμε τους πολίτες της πατρίδας μας, εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο, επιφορτισμένοι με ένα πάρεργο το οποίο εκ της φύσεώς του δεν θα έπρεπε να ανάγεται στην αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνδυασμό με τις διαταγές της διοίκησης που επιμένουν στην αναζήτηση παραβατών των υπουργικών αποφάσεων για τον κορονοϊό, μας έφεραν διχαστικά απέναντι στον κόσμο που ορκιστήκαμε να υπηρετούμε, με τα αποτελέσματα ορατά σε περιστατικά όμοια με αυτό που προσφάτως κλήθηκαν να διαχειριστούν οι αστυνομικοί που επιλήφθηκαν του επεισοδίου στο Ν. Πιερίας.

Η διοίκηση της Ένωσής μας όφειλε να βρίσκεται διαρκώς δίπλα στο συνάδελφο και στο λαό της πατρίδας μας, διαμαρτυρόμενη και καταδικάζοντας συνεχώς τόσο τις αποφάσεις και τις υπερβολές της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας όσο και την ασφυκτική πίεση στους πολίτες, κι όχι να επιπλήττει επιτακτικά τον κόσμο της Πιερίας ζητώντας του επιτέλους να κατανοήσει ότι αυτό είναι το έργο της Αστυνομίας, όπως χαρακτηριστικά και άστοχα περιγράφεται στη σχετική ανακοίνωση.

Καταλήγοντας, η διοίκηση της Ένωσης που εξακολουθεί λογιστικά να διατηρεί την πλειοψηφία του Δ.Σ., αφού κρίνει ότι δεν απαιτείται ούτε η γνώμη ούτε η έγκρισή μας και μας το έχει δείξει επανειλημμένα, καλό θα ήταν στις επικείμενες ανακοινώσεις της να χρησιμοποιεί όρους όπως «Η διοίκηση της Ένωσης» ή «Η πλειοψηφία της Ένωσης» και να μην μας ενημερώνει για τις μελλοντικές της ενέργειες, διότι οι σκοπιμότητες των περισσοτέρων εξ΄ αυτών δεν μας εκφράζουν.

 

ΞΟΜΑΛΗΣ Κωνσταντίνος – Μέλος Δ.Σ. / Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης – Μέλος Δ.Σ.

ΦΟΥΡΝΙΑΔΗΣ Αναστάσιος – Μέλος Δ.Σ. / Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΜΑΚΡΗΣ Αθανάσιος – Μέλος Δ.Σ.

ΦΟΛΙΟΣ Γεώργιος – Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis