Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:44 | 15/01/2017

Για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες και διαπιστώσαμε ότι, δυστυχώς, η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας της Θεσσαλονίκης, με ορισμένες αποφάσεις της, φαίνεται ότι δεν σέβεται τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων.

Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η Διοίκηση δείχνει ασύστολα έντονο ενδιαφέρον για την ομαλή διεξαγωγή των αθλητικών ιδιωτικών εκδηλώσεων που ήταν γνωστό ότι θα αναβληθούν λόγω καιρικών συνθηκών, και βέβαια αυτό είναι κάτι το οποίο επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα στην Ασφάλεια του Νομού Θεσσαλονίκης.

Έτσι, αντί να αυξάνονται με κάθε τρόπο οι περιπολίες και να υπάρχουν περισσότεροι Αστυνομικοί στον δρόμο, ώστε να εμπεδωθεί καλύτερα το αίσθημα της ασφάλειας και οι Αστυνομικοί να βρίσκονται κοντά στον πολίτη, αυτό το Σαββατοκύριακο εκατοντάδες Αστυνομικοί απασχολούνται με τη διεξαγωγή αθλητικών εκδηλώσεων.

Σήμερα, Σάββατο 14/1/2017,  πολλοί Αστυνομικοί της ΓΑΔΘ και ιδιαίτερα των διμοιριών της ΔΑΕΘ, διατέθηκαν σε υπηρεσία σε δύο (2) ποδοσφαιρικά γήπεδα, τα οποία ήταν γνωστό εξ αρχής ότι θα αναβληθούν και απλά έπρεπε για τυπικούς λόγους να δώσει έγκριση η διαιτησία.

Έτσι, αυτό είχε ως αποτέλεσμα:

– Κατασπαταλήθηκαν πολλές αστυνομικές δυνάμεις σε άσχετα με την ασφάλεια και το ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας καθήκοντα.

– Πολλές διμοιρίες της ΔΑΕΘ, κατά παράβαση των ισχυουσών διατάξεων και κανονισμών, θα εργαστούν σε υπηρεσία διπλών συνεχόμενων νυχτερινών ωραρίων, αφού τους δόθηκε διαταγή να εκτελέσουν νυχτερινή υπηρεσία και την 13 προς 14/1/2017 από ώρες 22:00 έως 06:00, αλλά και σήμερα 14 προς 15/1/2017 κατά το ίδιο ωράριο, παράτυπα και καταστρατηγώντας το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο.

– Ανακλήθηκαν πολλές ημερήσιες αναπαύσεις-ρεπό, από τη ΔΑΕΘ και τη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, χωρίς την απαραίτητη Υπουργική απόφαση όπως ρητά και υποχρεωτικά ορίζεται στο άρθρο 2 του π.δ. 394/01 σε συνδυασμό με το άρθρο 12 του π.δ. 27/86, και οι οποίες ήταν νόμιμα χορηγούμενες και ακυρώθηκαν εντελώς παράτυπα από την ηγεσία της Θεσσαλονίκης.

– Πολλοί συνάδελφοι δεν γνωρίζουν ακόμα και τώρα τι υπηρεσίες θα εκτελέσουν ακόμα και αύριο Κυριακή 15/1/2017 καθώς και τη Δευτέρα 16/1/2017.

– Η υπηρεσία δεν εκδόθηκε και ούτε ανακοινώθηκε όπως υποχρεωτικά προβλέπεται στο άρθρο 1 του π.δ. 394/01 την Παρασκευή και ώρα 14:00 από πολλές Υπηρεσίες της ΓΑΔΘ και ειδικότερα από τις Διευθύνσεις Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Αστυνομίας και Ασφαλείας Θεσσαλονίκης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης

– Η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης ως αρμόδια σύμφωνα με το π.δ. 178/14, λόγω του συντονισμού που έγινε με τις άλλες Διευθύνσεις, επιμερίστηκε μεγάλο επιχειρησιακό μέρος όλων των ανωτέρω δράσεων δυσανάλογα και χωρίς να επαρκούν οι μειωμένες, σε προσωπικό, δυνάμεις της.

Θέλουμε να θέσουμε το ερώτημα μας προς κάθε υπεύθυνο, να μας απαντήσει υπεύθυνα και τεκμηριωμένα εάν το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας με όλα τα ανωτέρω λειτουργεί όντως υπέρ του Δημοσίου και υπηρεσιακού συμφέροντος;

Είναι βέβαιο ότι οι Συνταγματικές αρχές της αναλογικότητας και της αναγκαιότητας, σίγουρα παραβιάστηκαν, αφού κατασπαταλήθηκαν πολλές εργατοώρες Αστυνομικών για αθλητικές εκδηλώσεις που όλοι γνώριζαν εκ των προτέρων ότι θα ακυρώνονταν.

Σίγουρα με όλα τα ανωτέρω κάποιοι  δυστυχώς διαπράττουν το ποινικό αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, αφού και οι Νόμοι παραβιάστηκαν, όλα αυτά έγιναν με πλήρη γνώση όλων των δεδομένων αυτών και σίγουρα πολλοί εργαζόμενοι από τον Δημόσιο Οργανισμό της Ελληνικής Αστυνομίας εργάστηκαν στην πραγματικότητα για μερικές αθλητικές ιδιωτικές εταιρείες, σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών της Θεσσαλονίκης και πολλοί Αστυνομικοί έγιναν παθόντες αφού παραβιάστηκαν πολλά νόμιμα και κατοχυρωμένα δικαιώματά τους.

Ως ΕΚΑ Θεσσαλονίκης και επειδή έχουμε έννομο συμφέρον για την προάσπιση των εργαζομένων Αστυνομικών, καλούμε την πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Εσωτερικών να παρέμβει άμεσα.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis