Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:46 | 28/09/2020

Η Ελλάδα φέτος εξασφάλισε 4.200.000 αντιγριπικά εμβόλια, ενώ το 2019 η Ελλάδα είχε διαθέσιμα μόλις 3 εκατ. εμβόλια, όπως ανέφερε σε Συνέντευξη Τύπου για το θέμα του εμβολιασμού, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και σε ποιες ομάδες του πληθυσμού πρέπει να εμβολιαστούν πρώτες και τι ακριβώς συμβαίνει με τα παιδιά.

«Ο πλανήτης συγκλονίζεται από μία πανδημία και πρέπει να επιδείξουμε σοβαρότητα και υπευθυνότητα κυρίως για τους πολίτες που δεν έχουν ή δεν μπορούν» είπε.

«Ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη είναι ο εμβολιασμός» δήλωσε και συνέστησε σε όλους τους πολίτες να ακολουθούν τους κανόνες υγιεινής, να πλένουν τα χέρια τους, να αποφεύγουν την επαφή με άτομα που έχουν συμπτώματα και τον συγχρωτισμό και να εμβολιαστούν όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου επισημαίνοντας: «Η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερη και ότι «ο εμβολιασμός της γρίπης θα γίνεται παράλληλα με την εξέλιξη του δεύτερου κύματος της επιδημίας».

«Υπάρχουν διαφορές στις προσεγγίσεις για τους εμβολιασμούς. Στη χώρα μας προτεραιότητα είναι οι ομάδες αυξημένου κινδύνου που αναφέρονται αναλυτικά στη σχετική εγκύκλιο» σημείωσε και διευκρίνισε «σε κανένα μέρος του κόσμου, η συνύπαρξη του κοροναϊού με τη γρίπη, δεν έχει μεταβάλλει τα προγράμματα των εμβολιασμών. Συστήνεται ο εμβολιασμός των παιδιών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και όσα είναι υγιή αλλά έχουν νεογέννητο βρέφος στην οικογένεια ή άλλο άτομο υψηλού κινδύνου».

news.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis