Αντιδράσεις για τον ειδικό φρουρό στην ΑΣΟΕΕ – Ντούμας: «Ευτυχώς προέταξε το όπλο του»

Αντιδράσεις για τον ειδικό φρουρό στην ΑΣΟΕΕ – Ντούμας: «Ευτυχώς προέταξε το όπλο του»

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει έναν ειδικό φρουρό να βγάζει όπλο και να απειλεί φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ. Από την ΕΛΑΣ έχει διαταχθεί ΕΔΕ για το περιαστικό ενώ αντιδράσεις υπήρξαν τόσο από φοιτητικούς συλλόγους όσο και από τον Γιάννη Ραγκούση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος του Σωματείου των Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας σε δηλώσεις του που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 τόνισε ότι ο ειδικός φρουρός «ευτυχώς προέταξε εκφοβιστικά το υπηρεσιακό του όπλο διότι σήμερα θα ήταν μακαρίτης».

«Ο συνάδελφος ειδικός φρουρός είχε την ατυχία να φέρει στο χέρι του το λευκό κράνος που είναι εξάρτημα της ΔΙΑΣ. Εκεί αναγνωρίστηκε, αφού πρώτα είχε μεταβεί έξωθεν της ΑΣΟΕΕ να συναντήσει φιλικό οικείο πρόσωπο. Αναγνωρίστηκε από τους "μόνιμους κατοίκους" της ΑΣΟΕΕ και του επιτέθηκαν...

 

Μέχρι που σύρθηκε στο εσωτερικό μέρος της Σχολής και εκεί συνεχίστηκε να δέρνεται με ξύλα. Ευτυχώς προέταξε εκφοβιστικά το υπηρεσιακό του όπλο διότι σήμερα θα ήταν μακαρίτης» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο βίντεο οι φοιτητές δεν φαίνονται να χτυπούν τον αστυνομικό ο οποίος τους σημαδεύει κανονικά. Επιπλέον, το περιστατικό έγινε μέρα μεσημέρι μέσα στην ΑΣΟΕΕ σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

Ενωτική Πρωτοβουλία ΑΣΟΕΕ: Αστυνομικός με όπλο σημαδεύει φοιτητές

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε και η Ενωτική Πρωτοβουλία ΑΣΟΕΕ στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «ο αστυνομικός μπήκε στην σχολή βγάζοντας ΟΠΛΟ στοχεύοντας και απειλώντας τους φοιτητές ότι θα τους ρίξει. Στην συνέχεια φυγαδεύτηκε με την βοήθεια διμοιρίας των ΜΑΤ τα οποία πέταξαν κρότου λάμψης και ξυλοκόπησαν φοιτητές φτάνοντας μέχρι την είσοδο της σχολής».

«Αστυνομικός με όπλο σημαδεύει φοιτητές της ΑΣΟΕΕ!

Την Δευτέρα 24/02 γίναμε μάρτυρες ενός πρωτοφανούς περιστατικού αστυνομικής αυθαιρεσίας στην σχολή μας. Συγκεκριμένα άντρας της ασφάλειας αποπειράθηκε να συλλάβει μικροπωλητή μέσα στον χώρο της ΑΣΟΕΕ. Όταν φοιτητές που υπήρχαν στον χώρο αντέδρασαν στο περιστατικό ο αστυνομικός μπήκε στην σχολή βγάζοντας ΟΠΛΟ στοχεύοντας και απειλώντας τους φοιτητές ότι θα τους ρίξει.

Στην συνέχεια φυγαδεύτηκε με την βοήθεια διμοιρίας των ΜΑΤ τα οποία πέταξαν κρότου λάμψης και ξυλοκόπησαν φοιτητές φτάνοντας μέχρι την είσοδο της σχολής.

Γεγονός που έρχεται να προστεθεί στο όργιο αστυνομοκρατίας και καταστολής που βιώνουμε από την αρχή της χρονιάς στην σχολή μας. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την εισβολή των δυνάμεων καταστολής στο προαύλιο της σχολής και ομηρίας 200 φοιτητών, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τα ΜΑΤ είχανε κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών στο εσωτερικό της σχολής δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Όλα αυτά έρχονται ως επακόλουθα της πολιτικής της κυβέρνησης η οποία εξαπολύει επίθεση στην παιδεία και στα συμφέροντα των φοιτητών καταργώντας το άσυλο και προσπαθώντας να επιβάλλει το δόγμα νόμος και τάξη.

Για όποιον δεν είχε πειστεί μέχρι τώρα αυτή είναι η πραγματική εικόνα της κατάργησης του ασύλου δηλαδή αστυνομικοί να οπλοφορούν και να απειλούν φοιτητές ότι θα τους πυροβολήσουν» αναφέρεται στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων.

newsbeast.gr