Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:20 | 29/11/2018

Βροντερό αίτημα για αλλαγή του νόμου είναι αυτό που προκύπτει από την υπόθεση ενός άνδρα, στη Βρετανία, ο οποίος κέρδισε το δικαίωμα να έχει ρόλο στη ζωή του παιδιού που γέννησε η γυναίκα την οποία βίασε.

[custom:google-ads]

Ο Arshid Hussain, που είχε καταδικαστεί το 2016 σε 35 χρόνια φυλακή, κέρδισε από το συμβούλιο του Rotherham, στη Βρετανία, το δικαίωμα να επισκέπτεται το παιδί που απέκτησε με το θύμα του.

Η Sammy Woodhouse, η γυναίκα θύμα του βιασμού, εμφανίστηκε συντετριμμένη μετά την ανακοίνωση του δικαστηρίου. Σύμφωνα με την ίδια, ο Hussain δεν είχε κάνει αίτηση να βλέπει τον γιο της.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα αδύναμα σημεία αυτής της υπόθεσης.

Η Woodhouse χαρακτήρισε τον Hussain «κίνδυνο» για την ίδια και για άλλα παιδιά.«Δεν μου είχαν πει τίποτα μέχρι που πήγαμε στο δικαστήριο» πρόσθεσε. Όταν την ενημέρωσαν πως εκείνος είχε γονεϊκά δικαιώματα στο παιδί, διερωτήθηκε πόση σημασία έχουν τα δικά της δικαιώματα και τα δικαιώματα των άλλων.

Σε βίντεο που ανέβασε στο Twitter απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση «να αλλάξει τον νόμο για να διασφαλίσει πως οι βιαστές δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα παιδιά που απέκτησαν μέσω βιασμού».

[custom:google-ads]

Ο Hussain, όπως εξηγεί το BBC, ήταν ένα από τα τρία αδέλφια που κακοποίησαν σεξουαλικά πάνω από 50 κορίτσια, ανάμεσά τους και τη Woodhouse. Ήταν μόλις 14 όταν τον γνώρισε.

Όταν ο άνδρας κατέληξε στη φυλακή, εκείνη πίστεψε πως θα μπορούσε να συνεχίσει τη ζωή της και πως δεν θα ξαναείχε ποτέ καμία επαφή μαζί του.

Πηγή:  newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis