Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:44 | 24/07/2019

Λάβαμε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο τις κάτωθι επιστολές πολιτών που αναφέρονται στα κριτήρια πρόσληψης του επερχόμενου διαγωνισμού για τους Ειδικούς Φρουρούς:

 

"Διαβάζοντας το προσχέδιο της προκήρυξης που διέρρευσε ανεπίσημα, και έχει σταλθεί ήδη στο εθνικό τυπογραφείο για δημοσίευση, αναρωτηθήκαμε αρκετοί τι έτος έχουμε και τι κυβέρνηση . Γιατί περισσότερο θυμίζει προκήρυξη Αγροφυλακής άλλων εποχών …  

Εν έτη 2019 , με νέα κυβέρνηση και πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη ,ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια μας είχε βομβαρδίσει σε δηλώσεις περί αριστείας ,ότι δε γίνεται στο δημόσιο να προσλαμβάνονται τόσα πολλά άτομα δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης κλπ.

Και τώρα η κυβέρνηση του , είναι έτοιμη να δημοσιεύσει ακριβώς την ίδια προκήρυξη του 2011 χωρίς να αλλάξει ούτε ένα κόμμα. Σαν να μην πέρασε μια μέρα .

Η υπερ-μοριοδότηση των ΔΕΑ ΕΔ ( έφεδροι αξιωματικοί Ειδικών Δυνάμεων) με 1.000 μόρια ,βγάζει εκτός συναγωνισμού άτομα με υψηλά απολυτήρια ,ξένες γλώσσες και  πιθανόν πτυχία πανεπιστημίων . Για παράδειγμα ένας ΔΕΑ ΕΔ με 9 απολυτήριο Λυκείου στον πίνακα μορίων είναι στην ίδια θέση με κάποιον που έχει 18 και πτυχίο Αγγλικών .   

Τα 500 μόρια που παίρνουν οι απλοί ΔΕΑ και οι ΣΤΡ Ειδικών Δυνάμεων είναι αρκετά .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκπτώσεις στην ασφάλεια με αυθαίρετες προσλήψεις... από τα παλιά

Η μοριοδότηση επίσης της προεδρικής φρουράς ,η οποία προστέθηκε από το πουθενά στις προκηρύξεις 2010-2011 πρώτη φορά ,  μειώνει στον πίνακα κατάταξης παιδιά που υπηρέτησαν σε πιο μάχιμα σώματα με εκπαίδευση παρόμοια με των ειδικών δυνάμεων ( 71η Αερομεταφερόμενη , ΤΕΝΕΦ ,Στρατονομία ) . Ορθότερο θα ήταν να αφαιρεθεί η προεδρική φρουρά από την μοριοδότηση ή να προστεθούν επιπλέον «μάχιμα» σώματα .  

Τέλος , η μοριοδότηση της πολυτεκνίας  είναι αντισυνταγματική διότι δεν αποτελεί αντικειμενικό κριτήριο πρόσληψης ,και έρχεται σε αντίθεση προς τις αρχές τις ισότητας και της αξιοκρατίας .

Αν τελικά δημοσιευθεί έτσι η προκήρυξη , και όχι με ποσόστωση όπως είναι στις παραγωγικές σχολές της ΕΛ.ΑΣ. ( 10% των θέσεων σε τέκνα και γονείς πολύτεκνων οικογενειών , 4% των θέσεων σε γονείς και τέκνα τρίτεκνων οικογενειών ) θα κινηθούμε χιλιάδες άτομα δικαστικά κάνοντας προσφυγή και σύμφωνα με παλαιότερες αποφάσεις του ΣτΕ και του Διοικητικού  Εφετείου ,θα δικαιωθούμε .

Οι δηλώσεις ,πριν λίγους μήνες, του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη ότι δεν είναι δυνατόν να μοριοδοτούνται τα κοινωνικά κριτήρια για την πρόσληψη εποχικών πυροσβεστών ,ξεχάστηκαν γρήγορα φαίνεται …"
 


 
"Κύριε Πρωθυπουργέ Κυριάκο Μητσοτάκη
Κε Υπουργέ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
 
Ήμαστε παιδια που τόσα χρόνια από το 2011  έχουμε δώσει αγώνα μεγάλο,κόπο,χρήμα για να μαζέψουμε μόρια για να μπούμε στο σώμα της ελληνικής αστυνομίας ως ειδικοί φρουροι.
 
Όλα αυτά τα χρόνια δεν είχαμε το δικαίωμα να κάνουμε τα χαρτιά μας σε μια προκήρυξη λόγο του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κατά των ειδικών φρουρών και πιστεύαμε ότι με την Νέα κυβέρνηση θα μας έδινε το δικαίωμα νομιμός να κάνουμε τα χαρτιά μας ώστε να αυξηθεί το όριο ηλικίας...
Δεν ζητάμε ρουσφέτια απλά επιθυμούμε να μας δωθεί η δυνατότητα συμμετοχής στην προκήρυξη..
Ζητάμε να μπούμε στην αστυνομία με αξιοκρατία (ΑΣΕΠ) και όχι με χάρες...
Ζητούμε Νομιμός να γίνει αύξηση του όριου ηλικίας όπως έγινε στο Λιμενικό Σώμα (29)..
Είναι άδικο και κρίμα για κάτι μήνες να μην έχουμε δικαίωμα συμμετοχής..
 
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΠΟΛΎ ΚΎΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΈ ΚΑΙ ΚΎΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΈ"
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis