Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:27 | 13/05/2015

Μπορεί η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας να εξέδωσε ακόμη και ανακοίνωση προκειμένου να καθησυχάσει τις τοπικές κοινές γνώμες μετά τη διαρροή περί κλεισίματος μεγάλου αριθμού αστυνομικών τμημάτων σε ολόκληρη τη χώρα, όμως οι αυτοδιοικητικοί δεν εφησυχάζουν.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των δύο αστυνομικών τμημάτων του Δήμου Παιανίας που οι πληροφορίες τα θέλουν να… συμπτύσσονται σε ένα με κατάργηση ουσιαστικά αυτού των Γλυκών Νερών.

Η αντίδραση της τοπικής κοινωνία υπήρξε έντονη με αποκορύφωμα τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Παιανίας και του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Γλυκών Νερών, για τη μη απομάκρυνση του Αστυνομικού Τμήματος Γλυκών Νερών.

Μάλιστα προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με τους υπόλοιπους συναδέλφους του οι οποίοι απλώς απέστειλαν επιστολές διαμαρτυρίας, ο δήμαρχος Παιανίας Σπύρος Στάμου κατάφερε να συναντηθεί με τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Πανούση στον οποίο όχι μόνο παρέδωσε τα ομόφωνα ψηφίσματα αλλά του εξήγησε και διά ζώσης τα προβλήματα ασφάλειας που θα ανακύψουν από ενδεχόμενο κλείσιμο του αστυνομικού τμήματος Γλυκών Νερών.

Ταυτόχρονα όμως ο κ. Στάμου έθεσε στον κ. Πανούση το γενικότερο θέμα της καταπολέμησης της εγκληματικότητας, της φύλαξης και προστασίας των δημοτών καθώς επίσης της φύλαξης των δασών και των αγροτικών εκτάσεων του δήμου.

Για τον λόγο αυτό ο δήμαρχος Παιανίας-Γλυκών Νερών ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό την ενίσχυση της δύναμης του Αστυνομικού Τμήματος Παιανίας με 4 επιπλέον αστυνομικού καθώς επίσης και με ένα ειδικό όχημα (τύπου τζιπ) για τη φύλαξη των δασών και των αγροτικών εκτάσεων του δήμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Πανούσης αντιμετώπισε με κατανόηση και θετικό πνεύμα τα αιτήματα του δημάρχου, υποσχέθηκε πως δεν θα προβεί στο κλείσιμο του Α.Τ. Γλυκών Νερών χωρίς να διαβουλευτεί με την τοπική κοινωνία ενώ έκανε σαφές ότι θα εξετάσει θετικά το θέμα της ενίσχυσης του Α.Τ. Παιανίας με στελέχη και εξοπλισμό.

http://www.notioanatolika.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis