Αντιδρούν οι κρατούμενοι στο νέο σωφρονιστικό Κώδικα | PoliceNET of Greece

Αντιδρούν οι κρατούμενοι στο νέο σωφρονιστικό Κώδικα

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Αντιδρούν οι κρατούμενοι στο νέο σωφρονιστικό Κώδικα

Αντιδρά στις ρυθμίσεις του νέου σωφρονιστικού Κώδικα μερίδα των κρατουμένων οι οποίοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες  ήδη, κρατούμενοι των γυναικείων και ανδρικών φυλακών Κορυδαλλού, Μαλανδρίνου, Χανίων,  Πάτρας και Λάρισας, φέρονται να κρατούν ανοικτούς τους προαύλιους χώρους των Καταστημάτων Κράτησης, για μεγαλύτερο χρόνο από τον επιτρεπτό σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις αναμένονται και στις φυλακές Δομοκού και Τρικάλων, τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κρατούμενοι αντιδρούν στον τρόπο χρήσης της ηλεκτρονικής επιτήρησης (βραχιολάκι) , στον ενισχυμένο ρόλο που δίνεται, όπως λένε, στον εισαγγελέα των φυλακών σχετικά με τις άδειες, στην «επαναφορά», όπως θεωρούν, των φυλακών Τύπου Γ’, αλλά  και στην επανατοποθέτηση του υαλόφρακτου στις επισκέψεις κρατουμένων - συνηγόρων.

Μεταξύ των σημείων που έχουν θέσει οι κρατούμενοι είναι και ο ελάχιστον ζωτικός χώρος που ορίζεται για κάθε κρατούμενο. Αυτός, όπως λένε,  μειώνεται στα 4 τ.μ. από τα 6 τ.μ. που ισχύουν σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbeast.gr