Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:58 | 16/03/2018

Ενταση επικράτησε στο Αίγιο με αντιεξουσιαστές να παίρνουν στο κυνήγι και να προπηλακίζουν τον πρώην βουλευτή Μιχάλη Αρβανίτη και έναν ακόμη πολιτευτή της Χρυσής Αυγής οι οποίοι βρέθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο όπου πρόκειται να εκδικαστεί η υπόθεση μήνυσης του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο από ομοφυλόφιλους.

Έξω από το δικαστήριο βρέθηκε ομάδα αντιεξουσιαστών, οι οποίοι ανήρτησαν πανό κατά του μητροπολίτη και των θέσεών του.

Ο κ. Αμβρόσιος δικάζεται για παράβαση 12 άρθρων της νομοθεσίας και την πλευρά των ομοφυλόφιλων μηνυτών του να υποστηρίζει ότι με πρόθεση (μέσω του διαδικτύου) προέτρεψε τον κόσμο σε εναντίον τους ενέργειες, με διακρίσεις, μίσος και βία, βάσει του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, κατά τρόπο τέτοιο που τους εξέθεσε σε κίνδυνο, απειλώντας τη ζωή, την ελευθερία και τη σωματική τους ακεραιότητα. Το αδίκημα επικεντρώνεται στην προτροπή του ιεράρχη «φτύστε τους», που ειπώθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2015 και ενόχλησε πολύ, με τον ίδιο ν’ απαντά πως κι αυτόν τον ενόχλησαν «προκλητικές φωτογραφίες τους και γκέι πάρτι».

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/03/pano-aigio1.jpg

Γράφοντας το «φτύστε τους» εννοούσαμε «περιφρονείστε τους»

Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στο γεγονός στο προσωπικό του ιστολόγιο επισημαίνοντας πως το αδίκημα, για το οποίο δικάζεται, είναι η αρνητική στάση του ως προς τους ομοφυλοφίλους. ΄΄Η προτροπή μου «φτύστε τους», όπως δημοσιεύθηκε στο Blog (βλ. 09.12.2015), όπως αποδείχθηκε, τους ενόχλησε πολύ! Μήπως όμως κι εμάς δεν μας ενόχλησαν είτε κάποιες προκλητικές φωτογραφίες τους, είτε τα Gay’s Parties, τα οποία με τόση υπερηφάνεια παρουσίαζαν; Παραδιδόμεθα, λοιπόν, στην κρίση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, την οποία τιμάμε και στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη! Παραδιδόμεθα στα χέρια των μισούντων ημάς! Ας δείξουν όλη τους την κακία επάνω μας! Παραδιδόμεθα στα χέρια και των αγαπώντων ημάς! Ήδη κάποιοι εκλεκτοί άνθρωποι έσπευσαν να μας συμπαρασταθούν!΄΄, αναφέρει ο Μητροπολίτης, κάνοντας γνωστό πως κάποιοι επιθυμούν να παρουσιαστούν ως μάρτυρες υπεράσπισής του, αναφέροντας το περιεχόμενο του μηνύματος του ιατρού Σωτήρη Καρανικόλα που του επισημαίνει: ΄΄«1. Μόνο εγώ γνωρίζω τι κάνατε στο σεισμό του Αιγίου το 1995. Ειδικά τις πρώτες 15 ημέρες, που είχαμε μαζί με τον Δήμαρχο την ευθύνη της πόλης με εντολή του Υπουργείου Εσωτερικών ….και τις διαστάσεις και την έκταση μιας τεράστιας προσφοράς… 2. Γνωρίζω από πρώτο χέρι την αξία και ε θ ν ι κ ή σημασία των ανθρωπιστικών αποστολών όπου κάναμε στον πόλεμο της Βοσνίας…».

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/03/pano-aigio2.jpg

΄΄Παραδιδόμεθα στα χέρια του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, του αληθινού Θεού, ο Οποίος συχαίνεται τον Σοδομισμό και γι’ αυτό ακριβώς έρριψε φωτιά από τον Ουρανό και κατέκαψε τα Σόδομα και τα Γόμορρα! Η χριστιανική μας ιδιότης διδάσκει την αγάπη προς τον αμαρτωλό άνθρωπο, αλλά συγχρόνως και το μίσος προς την αμαρτία! Εμείς, γράφοντας το «φτύστε τους» εννοούσαμε «περιφρονείστε τους»! Η έκφρασή μας είχε ένα μεταφορικό χαρακτήρα! Το συνηθίζουμε άλλωστε στην καθημερινή ζωή. Συχνά σε ένα συνομιλητή μας, ο οποίος μας εκφράζει παράπονα για την κακή συμπεριφορά προς αυτόν κάποιου συνανθρώπου μας, λέμε: «παράτα τον, αδελφέ μου, φτύσε τον!» Είναι τρόπος εκφράσεως και όχι βέβαια συμπεριφοράς, αφού για τον καλό χριστιανό ισχύει ο λόγος του Κυρίου μας: «όστις σε ραπίσει επί την δεξιάν σιαγόνα, στρέψον αυτώ και την άλλην» (Ματθ, 5, 39). Προσευχηθείτε, λοιπόν, αδελφοί μου, ώστε να τελειώσει αισίως και αυτή η περιπέτεια!΄΄, σημειώνει ακόμη ο Μητροπολίτης. Τέλος, δημοσιεύοντας φωτογραφικό υλικό με ομοφυλόφιλους αλλά και φωτογραφία με δύο άνδρες ντυμένους ιερούς σε εναγκαλισμό, θέτει το ερώτημα: ΄΄Μια τέτοια συμπεριφορά είναι παραδεκτή; Αυτή δεν συνιστά αδίκημα;΄΄…

Πηγή:  eleftherostypos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis