Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:58 | 04/07/2020

Άγρια επεισόδια ξέσπασαν τα ξημερώματα στα Εξάρχεια, όταν ομάδα 150 κουκουλοφόρων αποπειράθηκε να ανακαταλάβει τα δύο κτίρια της οδού Δερβενίων 52 και 56 αντίστοιχα, που είχε σφραγίσει η Αστυνομία, πριν από μία εβδομάδα, μετά από επιχείρηση εκκένωσης των καταλήψεων.

Τα δύο κτίρια τελούσαν υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές από το 2015 και κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης δεν είχαν βρεθεί άτομα μέσα σε αυτή, αλλά είχαν βρεθεί και κατασχεθεί κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες, πυροσβεστήρες, στυλιάρια, ηλεκτρονικός υπολογιστής και έντυπο υλικό.

Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα και για τουλάχιστον μία ώρα εκτυλίχθηκαν σφοδρές συγκρούσεις όταν οι κουκουλοφόροι άρχισαν να προκαλούν φθορές στις εισόδους των κτιρίων σε μία προσπάθεια να εισέλθουν ξανά σε αυτά, με αποτέλεσμα να επέμβουν διμοιρίες των ΜΑΤ.

Οι ταραξίες πέταξαν βροχή από βόμβες μολότοφ και διάφορα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς που απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, ενώ από τις σφοδρές συγκρούσεις τραυματίστηκαν 3 αστυνομικοί. Από την Αστυνομία πραγματοποιήθηκαν συνολικά 10 προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων οι 7 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Θοδωρής Παναγιωτίδης

news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis