Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:30 | 21/11/2019

Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται πλέον το αυστηρό πλαίσιο του νέου αντικαπνιστικού νόμου και τα ελεγκτικά κλιμάκια έχουν πιάσει «δουλειά».

Τα πρώτα πρόστιμα για παράβαση διατάξεων του αντικαπνιστικού νόμου «κόπηκαν» στη Λαμία, με τον ιδιοκτήτη καταστήματος εστίασης να καταβάλλει το ποσό των 500 ευρώ, και τον παραβάτη καπνιστή 100 ευρώ.

Οι καταγγελίες, ωστόσο, που φτάνουν στις αρμόδιες Αρχές, μετά και τη λειτουργία του τετραψήφιου 1142 έχουν πολλαπλασιαστεί. Ηδη, κατά την πρώτη μέρα λειτουργίας έγιναν 235 κλήσεις, με τις 58 από αυτές να είναι από πολίτες που κατήγγειλαν παραβάσεις του αντικαπνιστικού νόμου.

[custom:google-ads]

Αντικαπνιστικός νόμος: Ξεκινά ελεγκτικό «σαφάρι» και στην Αθήνα

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οδηγίες που έχουν λάβει τα αρμόδια ελεγκτικά κλιμάκια είναι να δείξουν μηδενική ανοχή σε παραβάσεις του αντικαπνιστικού νόμου. Το βράδυ της Τετάρτης, καταγράφηκαν τα πρώτα πρόστιμα και στην Αθήνα.

Οπως έγινε γνωστό, τις νυκτερινές ώρες, στην περιοχή της Νέας Σμύρνη, πραγματοποιήθηκαν αρκετοί έλεγχοι σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια. Εν τέλει, διαπιστώθηκαν παραβάσεις του αντικαπνιστικού νόμου και «κόπηκαν» πρόστιμα σε τρεις επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο αντικαπνιστικός νόμος προβλέπει πολύ υψηλά πρόστιμα για τους παραβάτες, τα οποία φτάνουν, υπό συνθήκες, έως και τις 3.000 ευρώ για τον καπνιστή.

Πηγή: iefimerida.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επεισόδια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο: Κρανοφόροι χτύπησαν και μπουγέλωσαν φοιτητές [ΒΙΝΤΕΟ]


Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis