Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:25 | 20/03/2015

Αναταραχή επικρατεί στις τάξεις των ΜΑΤ και της ΥΜΕΤ μετά την αιφνίδια αντικατάσταση των επικεφαλής των δύο υπηρεσιών.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, η μετακίνηση των δύο αξιωματικών έγινε κατόπιν πολιτικής παρέμβασης, ωστόσο γίνεται προσπάθεια να αποδοθεί σε επιχειρησιακούς λόγους. Την απόφαση αντικατάστασής τους πήρε το Συμβούλιο Μεταθέσεων, που συνεδρίασε την Τετάρτη με τη συμμετοχή της ηγεσίας της Αστυνομίας.

Παρότι δύο εβδομάδες νωρίτερα, στη διάρκεια δηλαδή των τακτικών κρίσεων, οι δύο αξιωματικοί είχαν κριθεί διατηρητέοι στον βαθμό και τη θέση τους, το Συμβούλιο αποφάσισε αιφνιδιαστικά τη μετακίνησή τους στο Επιτελείο της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων.

Σε κατ’ ιδίαν συζήτηση που φέρονται να είχαν κορυφαίος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. με συνδικαλιστικό εκπρόσωπο αστυνομικών, ο πρώτος φέρεται να παραδέχτηκε ότι η μετακίνηση των επικεφαλής της ΥΑΤ (πρώην ΜΑΤ) και της ΥΜΕΤ έγινε με παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου. Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι στην επίμαχη συνεδρίαση του Συμβουλίου διατυπώθηκαν ενστάσεις από ανώτατους αξιωματικούς, που όμως δεν στάθηκαν αρκετές για να ανατρέψουν την απόφαση.

Ετσι, οι δύο αστυνομικοί διευθυντές μετακινούνται στο επιτελείο της Διεύθυνσης σε ρόλο βοηθών του επικεφαλής της υπηρεσίας. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της «Κ», ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., που θέλησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις, υποστήριξε ότι «οι δύο αξιωματικοί ουσιαστικά προήχθησαν, καθώς στο εξής θα συντονίζουν τις δυνάμεις από το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ».

Πάντως, στο τιμόνι της ΔΑΕ παραμένει ο ταξίαρχος Θ. Κούτσιαρης, ο οποίος διετέλεσε επικεφαλής της ΥΑΤ τη «δύσκολη» περίοδο 2011-2014. Αντίστοιχα, στη θέση των δύο αστυνομικών που μετακινούνται προήχθησαν οι μέχρι πρότινος υποδιοικητές των δύο υποδιευθύνσεων. Ο νέος διοικητής της ΥΑΤ ήταν επικεφαλής των διμοιριών που είχαν διατεθεί για την αστυνόμευση της επεισοδιακής πορείας διαμαρτυρίας στο Κερατσίνι, την επομένη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

http://www.kathimerini.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis