Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:14 | 19/01/2019

Αλλαγή φρουράς στον Άρειο Πάγο στη θέση του εποπτεύοντα της Εισαγγελίας Διαφθοράς, που χειρίζεται σημαντικότατες υποθέσεις μεταξύ των οποίων αυτές της Novartis, και του KEΕΛΠΝΟ, τρεις μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων από τον αντεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή.

[custom:google-ads]

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αγγελής αντικαταστάθηκε από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου μετά από αναφορά που υπέβαλε ο ίδιος και στην οποία ζήτησε να αποχωρήσει από τη θέση του.Πληροφορίες αναφέρουν πως στην αναφορά του ο κ. Άγγελος διέψευδε δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», σύμφωνα με το οποίο σε συνάντηση στη Βιέννη μεταξύ των εισαγγελέων Διαφθοράς, στην οποία και ως εποπτεύων και ο ίδιος μετείχε, δόθηκαν στοιχεία για πρώην υπουργό από αμερικανούς και έλληνες εισαγγελείς αρνήθηκαν να παραλάβουν με το επιχείρημα ότι ήταν προϊόντα υποκλοπής.

Το γεγονός αυτό έχει διαψεύσει και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ενώ η Εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου φέρεται να κατέβαλε προσπάθεια να παραμείνει ο κ. Αγγελής χωρίς ωστόσο να μπορέσει να τον μεταπείσει. Την εποπτεία της Εισαγγελίας Διαφθοράς ανέλαβε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Μπρακουμάτσος.

newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis