Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:04 | 10/01/2015

Η σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού είναι μια μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. και της Αντιτρομοκρατικής, καθώς απέτρεψαν την τελευταία στιγμή ένα μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά του σωφρονιστικού συστήματος.

Ρουκετοβόλα, καλάσνικοφ και χειροβομβίδες είχαν βρεθεί στο Παλαιό Φάληρο στο πορτμπαγκάζ αυτοκινήτου

Ομως στη συνέχεια οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αντιλήφθηκαν ότι ο «Μανώλης» της 17Ν είχε καταφέρει μέσα σε έναν χρόνο να «ιδρύσει» νέα τρομοκρατική οργάνωση αποτελούμενη από άφθαρτα πρόσωπα που είχαν στρατολογηθεί από τους «Πυρήνες της Φωτιάς» ή/και τον ίδιο. Οντας καταζητούμενος και επικηρυγμένος με 1 εκατομμύριο ευρώ, διατηρούσε δύο σπίτια-γιάφκες, στόλο ΙΧ, και είχε αγοράσει βαρύ οπλισμό.

Οι υποψίες για χρηματοδότηση της επιχείρησης «Γοργοπόταμος» από βαρυποινίτες είναι πλέον βάσιμες. Οπως όλα δείχνουν, η τρομοκρατία είναι Λερναία Υδρα και κάθε φορά ξεπετιούνται νέοι πυρήνες και οργανώσεις.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής το γνωρίζουν καλά αυτό και μετά την ικανοποίηση που έφερε η σύλληψη του Ξηρού, εμφανίζονται προβληματισμένοι για τα οκτώ ανοικτά μέτωπα στη μάχη κατά της τρομοκρατίας.

1 Δέκα άτομα συμμετέχουν στην ομάδα του
Δεξί χέρι του Χρ. Ξηρού η Αγγελική

Επικηρυγμένη με 1 εκατ. ευρώ είναι η Πόλα Ρούπα. Θέμα χρόνου η σύλληψη της 22χρονης Αγγελικής, σύμφωνα με τις Αρχές.

Επικηρυγμένη με 1 εκατ. ευρώ είναι η Πόλα Ρούπα. Θέμα χρόνου η σύλληψη της 22χρονης Αγγελικής, σύμφωνα με τις Αρχές.

Η 22χρονη Αγγελική Σ. φέρεται να στρατολογήθηκε το περασμένο καλοκαίρι και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα αναβαθμίστηκε επιχειρησιακά. Η ΕΛ.ΑΣ. τη θεωρεί το «δεξί» χέρι του Χριστοδούλου Ξηρού και η σύλληψή της αποτελεί προτεραιότητα, καθώς εκτιμάται ότι είναι το πρόσωπο-κλειδί, που θα «ξεκλειδώσει» το παζλ των προσώπων της νεο-τρομοκρατίας αλλά και της ομάδας Ξηρού. Η σύλληψή της θεωρείται θέμα χρόνου, αφού τα στοιχεία της είναι γνωστά στις αρχές. Ο Θεοχάρης, που εμφανίστηκε ως στέλεχος του Λιμενικού και νοίκιασε το σπίτι-κρησφύγετο στην Ανάβυσσο, είναι το δεύτερο άτομο που αναζητά η ΕΛ.ΑΣ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε απασχολήσει τις αρχές για υπόθεση ναρκωτικών και είναι 30-35 ετών. Τα 10 άτομα που αποτελούν την ομάδα Ξηρού, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγου Δημήτριου Τσακνάκη, και θα λάμβαναν μέρος στην επιχείρηση ανατίναξης των φυλακών Κορυδαλλού είναι όλα άγνωστα στις αρχές.

2 «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών»
Από 4 έως 8 μέλη και με βαρύ οπλοστάσιο

Αποτύπωμα του Β. Παλαιοκώστα είχε βρεθεί σε φάκελο - βόμβα στο γραφείο του Μιχ. Χρυσοχοΐδη

Αποτύπωμα του Β. Παλαιοκώστα είχε βρεθεί σε φάκελο - βόμβα στο γραφείο του Μιχ. Χρυσοχοΐδη

Εμφανίστηκε τον Ιανουάριο του 2013, «υπογράφοντας» την πρώτη της επίθεση κατά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στη Λ. Συγγρού. Το δεύτερο χτύπημα της οργάνωσης ήταν κατά της οικίας του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι και το τρίτο κατά των γραφείων της Μερσέντες Μπεντς στη Βαρυμπόμπη. Πριν από είκοσι μέρες γάζωσαν με καλάσνικοφ την πρεσβεία του Ισραήλ. Οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ. την θεωρούν «θυγατρική» οργάνωση του «Επαναστατικού Αγώνα». Εντοπίζουν κοινές ιδεολογικές αναφορές στις προκηρύξεις και ίδια μεθοδολογία. Εκτιμάται ότι αποτελείται από 4-8 άτομα, τα οποία έχουν δράσει σε όλες τις επιθέσεις της οργάνωσης, ενώ έχει εξακριβωθεί ότι διαθέτει ισχυρό οπλοστάσιο, με καλάσνικοφ, ρουκετοβόλο RPG και περίστροφα. Μέχρι τώρα η οργάνωση δεν έχει δεχθεί κανένα πλήγμα και οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι έχει «στελεχωθεί» με ασύλληπτα μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα».

3 Πόλα Ρούπα
Φυγόδικη από το 2012

Η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα, παραμένει επικηρυγμένη για 1.000.000€ από την ΕΛ.ΑΣ. Γεννήθηκε το 1969 στην Καλαμάτα Μεσσηνίας. Καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 50 ετών και 6 μηνών για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα». Εχει κι εκείνη αναλάβει την πολιτική ευθύνη. Φυγοδικεί από τον Ιούλιο του 2012, όταν μαζί με τον σύντροφό της δεν εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, όπως προέβλεπαν οι περιοριστικοί όροι.

Αντιμέτωποι με τη Λερναία Υδρα της τρομοκρατίας

Οταν συνελήφθη ο Νίκος Μαζιώτης, αποκαλύφθηκε ότι οι δυο τους, μαζί με το 4χρονο παιδί τους, διέμεναν σε διαμέρισμα στην Πεύκη. Οταν εντοπίστηκε το σπίτι-κρησφύγετό τους, η Ρούπα είχε ήδη εξαφανιστεί. Από τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα στη συνέχεια, φάνηκε η αλλαγή που είχε κάνει στην εμφάνισή της: ήταν εμφανώς αδυνατισμένη και είχε κόψει τα μαλλιά της, τα οποία είχε βάψει ξανθά.

Εκτιμάται ότι την έχουν φυγαδεύσει περιφερειακά μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα», κάποια εκ των οποίων ενδεχομένως να έχουν συμμετάσχει σε κάποιες από τις ενέργειες της οργάνωσης.

4 Ληστές Διστόμου
Με «πλούσιο» παρελθόν

Στην κινηματογραφική ληστεία του Διστόμου, που έχει «χρεωθεί» στην ομάδα Ν. Μαζιώτη, συμμετείχαν σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. ο Γεώργιος Πετρακάκος, 34 χρόνων, ο Σπύρος Χριστοδούλου, 44 χρόνων, και Σπύρος Δραβίλας, 33 χρόνων. Ο Πετρακάκος θεωρείται ο πιο στενός συνεργάτης του Μαζιώτη. Καταζητείται εδώ και τέσσερα χρόνια και είχε απασχολήσει ως συνεργάτης του Βασίλη Παλαιοκώστα στην απαγωγή του επιχειρηματία Γ. Μυλωνά. Ο Δραβίλας, που έχει το ψευδώνυμο «Καρφάκιας», είχε καταδικαστεί το 2009 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά σε φυλάκιση 17 ετών για τη συμμετοχή του στην πρώτη απόδραση με ελικόπτερο των Παλαιοκώστα - Ριζάι. Ο Σπύρος Χριστοδούλου έχει απασχολήσει από τα μέσα της δεκαετίας του '90 για ληστείες. Εκτοτε είχε συλληφθεί ξανά και είχε «εξαφανιστεί» από τις φυλακές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τελευταία χρόνια ο 44χρονος ποινικός είχε ως βάση την περιοχή του Ναυπλίου. Η ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποίησε την εμπλοκή του στη ληστεία τον Απρίλιο του 2011, σε τράπεζα στην Αιδηψό, όπου οι ένοπλοι δράστες είχαν αποσπάσει περίπου 430.000 ευρώ.

5 δολοφονία Χρυσαυγιτων
Οι ψυχροί εκτελεστές

Δύο άτομα συμμετείχαν στη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής την 1/11/2013 στο Νέο Ηράκλειο: ο ψυχρός εκτελεστής με το περίεργο περπάτημα και ο οδηγός της μοτοσικλέτας, που δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί, αν και κατά καιρούς πολλά έχουν ακουστεί για το ποιοι κρύβονται πίσω από το δολοφονικό χτύπημα. Την επίθεση ανέλαβε η οργάνωση «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις.

Οι δύο άγνωστοι δράστες επικηρύχθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. με συνολικά 1.000.000€.

6 Το σχέδιο «Φοίνικας»
Οι ασύλληπτοι «Πυρήνες»

Είναι ίσως η μοναδική οργάνωση που έχει δείξει τόσο μεγάλη ικανότητα στρατολόγησης νέων ατόμων. Πολλά μέλη της βρίσκονται φυλακισμένα στον Κορυδαλλό, ενώ αρκετά είναι υπόδικα ή ελεύθερα με περιοριστικούς όρους. Το καλοκαίρι του 2013 η «ΣΠΦ» εξήγγειλε το σχέδιο με τη συμβολική ονομασία «Φοίνικας», ακριβώς επειδή η Αντιτρομοκρατική είχε προχωρήσει σε πολλές συλλήψεις, καθιστώντας την οργάνωση μη λειτουργική για αρκετό διάστημα. Τα ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης φέρονται να επάνδρωσαν και την ομάδα Ξηρού και να διατηρούν επαφές και με άλλες οργανώσεις, ενώ αναζητείται εδώ και 2 χρόνια ο 35χρονος Π.Α. που θεωρείται μέλος της «ΣΠΦ» και είχε ΙΧ-γιάφκα με καλάσνικοφ και χειροβομβίδες στα Εξάρχεια.

7 Β. Παλαιοκώστας
Μετρ στις αποδράσεις

Τον περιβάλλει ένας μύθος. Ειδικά στην περιοχή όπου γεννήθηκε, τα Τρίκαλα, την οποία γνωρίζει «σαν την παλάμη του», κινείται άνετα με την κάλυψη των συμπατριωτών του. Ο... μετρ των αποδράσεων είχε επίσης επικηρυχθεί το 2011, μετά τον εντοπισμό αποτυπώματός του, κατά την Αντιτρομοκρατική, στο πακέτο-βόμβα στο γραφείο του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όπου σκοτώθηκε ο υπασπιστής του Γ. Βασιλάκης.

8 Παλαιό Φάληρο
«Ορφανή» γιάφκα και Κ. Σακκάς

Αλυτη και με πολλά ερωτηματικά παραμένει η υπόθεση με το αυτοκίνητο-γιάφκα που είχε βρεθεί με βαρύτατο οπλισμό στο Παλαιό Φάληρο. Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για «γιάφκα Μαζιώτη», αλλά ποτέ δεν εξακριβώθηκε. Το κλεμμένο Opel Astra με τα ρουκετοβόλα, τα καλάσνικοφ και τις χειροβομβίδες στο πορτμπαγκάζ παρακολουθούνταν επί μέρες, αλλά κανείς δεν εμφανίστηκε. Μυστήριο παραμένει και ο Κ. Σακκάς, ο οποίος εξαφανίστηκε παραβιάζοντας τους περιοριστικούς όρους, αλλά δεν έχει διαπιστωθεί η συμμετοχή του σε καμία τρομοκρατική ενέργεια.

Πηγή:ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis