Αντιμέτωποι με 52 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο οι πυροσβέστες

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΤΕΘΗΚΑΝ ΑΜΕΣΑ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ
Αντιμέτωποι με 52 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο οι πυροσβέστες

ΑΘΗΝΑ

Σε ύφεση τέθηκε, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων, πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Αυλάκι Πόρτο Ράφτη Αττικής.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε χώρο με οικόπεδα και πευκοδάσος, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, αλλά αντιμετωπίστηκε αμέσως από ισχυρές επίγειες δυνάμεις, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Στο σημείο παραμένουν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα, που επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεση της.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου εκδηλώθηκαν 52 δασικές πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια. Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό τους στάδιο.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούν ακόμα στις πυρκαγιές της Ζακύνθου, στο Ζευγολατιό Κορινθίας και στην περιοχή Σφηνάρι στο Καστέλι Χανίων, όπου οι πυρκαγιές είναι οριοθετημένες περιμετρικά και δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα.

ΜΑΧΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Χορτολιβαδική και δασική έκταση στην περιοχή μεταξύ Πλατάνου και Σφηναρίου στην Κίσσαμο Χανίων έκαψε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή.

Η πυρκαγιά εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο μέτωπο μεταξύ των δύο περιοχών καίγοντας σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις 2.300 στρέμματα χορτολιβαδικής και δασικής έκτασης.

Στο σημείο επιχείρησαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που όλη τη νύκτα προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά και να αποτρέψουν το ενδεχόμενο επέκτασής της προς κατοικημένες περιοχές.

Συνολικά στο σημείο βρέθηκαν με τα πληρώματα τους 18 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μια υδροφόρα του Πεδίου Βολής Κρήτης, ένα πυροσβεστικό όχημα του Ναυστάθμου Κρήτης, το πυροσβεστικό όχημα του δήμου Χανίων και οκτώ βοηθητικά οχήματα.

Παράλληλα, επιχείρησαν στο σημείο και δύο πεζοπόρα τμήματα.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς συμμετείχε το πρωί και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που πραγματοποίησε δέκα ρίψεις νερού.

Η φωτιά βρίσκεται υπό ύφεση ενώ όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Γιάννης Μαραγκάκης « κύριο μέλημά μας εκτός από τον έλεγχο και την κατάσβεση ήταν να μην επεκταθεί σε κατοικημένες περιοχές και να κάψει περιουσίες.

Σώσαμε από τις φλόγες μια καλοκαιρινή πολυτελή κατοικία, ένα μικρό θερμοκήπιο καθώς και εκτάσεις που υπήρχαν μελίσσια και πρόβατα».

Διαβάστε περισσότερα στο eleftheria.gr