Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:27 | 24/02/2018

Επίσκεψη στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποίησε η Δεύτερη Μόνιμη Γενική Γραμματέας της Κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασίλειου κα. Patsy Wilkinson, όπου και συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Σταμάτιο ΡΑΠΤΗ.

Η κα. Patsy Wilkinson συνοδευόταν από την πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου κα. Kate Smith καθώς και άλλους αξιωματούχους, ενώ από το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή. Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Α΄ Υπαρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος ΚΛΙΑΡΗΣ, o Β΄ Υπαρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Παναγιώτης ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ, o Γενικός Επιθεωρητής του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Υποναύαρχος Λ.Σ. Αθανάσιος ΝΤΟΥΝΗΣ, καθώς και επιτελικά στελέχη του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

[custom:google-ads]

Εκτός των ανωτέρω στην συνάντηση συμμετείχαν και εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ. και των Ευρωπαϊκών Οργανισμών Frontex και Europol.

Κύριο αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η ανταλλαγή απόψεων, καθώς και η ενημέρωση της κας. Wilkinson επί του μεταναστευτικού φαινομένου, ο τρόπος διαχείρισης αυτού, η αξιοποίηση της τεχνικής συνεισφοράς της εν λόγω χώρας στην Ελλάδα καθώς και η συνεργασία των Ελληνικών Αρχών με τις Ευρωπαϊκές Υπηρεσίες, προκειμένου επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από το Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. εκφράσθηκαν ευχαριστίες προς το Ηνωμένο Βασίλειο για την έμπρακτη αλληλεγγύη που επιδεικνύει προς τη χώρα μας, διαμέσου της συνεισφοράς του με πλωτά μέσα καθώς και με ανθρώπινο δυναμικό στο πλαίσιο της Μικτής Ευρωπαϊκής Επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ», συνδράμοντας αποτελεσματικά στις προσπάθειες αντιμετώπισης των προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών στη χώρα μας.

Διαβάστε περισσότερα στο portnet.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis