Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:29 | 15/02/2017

Την 15-02-2017 αντιπροσωπείες μελών της ΔΕΚΑ και ΑΚΙΔΑ, συνεχίζοντας τις επισκέψεις σε νευραλγικές Υπηρεσίες στα Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας Ομονοίας -Συντάγματος και Ν.Σμύρνης όπου συναντήθηκαν και συνομίλησαν με το προσωπικό των ανωτέρω Υπηρεσιών.

Οι άλλοι συνάδελφοι μας εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και συγκεκριμένα:
1.Η παρούσα δύναμη υπολείπεται της απαιτούμενης για κάλυψη ανελαστικών αναγκών κατά 40% τουλάχιστον.
2.Οφείλεται ικανός αριθμός ημερησίων αναπαύσεων στα Αστυνομικά Τμήματα Ν.Σμύρνης και Ομονοίας με την κατάσταση στο τελευταίο να είναι τραγική.
3.Εβδομαδιαία υπηρεσία είναι αδύνατο να ανακοινωθεί καθόσον σε καθημερινή βάση αποστέλλοντας διαταγές για λήψη μέτρων τάξεως και ασφαλείας, οι οποίες αφορούν την αμέσως επόμενη μέρα.
4.Ήδη παρατηρούνται φαινόμενα υπερεργασίας και ο κίνδυνος επαγγελματικής εξουθένωσης είναι πλέον ορατός.
5.Οι Αξιωματικοί -Διοικητές των Υπηρεσιών απουσιάζουν πολύ συχνά από τις Υπηρεσίες τους καθόσον διατάσσονται να λάβουν μέτρα τάξης και ασφαλείας.
6.Διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και σε λειτουργικά οχήματα, λόγω παλαιότητας και ελλειπούς συντήρησης.
7.Η κατάσταση στο θέμα της καθαριότητας είναι αποκαρδιωτική και αντιμετωπίζεται στοιχειωδώς με το φιλότιμο των συναδέλφων.
8.Επισημαίνεται ότι το προσωπικό δεν εξέφρασε παράπονα για τους Διοικητές των Υπηρεσιών.Το αντίθετο μάλιστα εξήρε τις προσπάθειες τους, οι οποίες καταβάλλονται σε δυσμενέστατες συνθήκες.
9.Το συμπέρασμα είναι ένα.Δεν υπάρχει άλλη υπομονή και το φιλότιμο κοντεύει να στερέψει.Απαιτείται άμεση επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων.Για την ακρίβεια,έπρεπε να έχουν λυθεί χθές.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis