Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:50 | 09/07/2019

«Οι αστυνομικοί δεν περάσαμε καλά με την προηγούμενη κυβέρνηση», ωστόσο, πλέον, «έχει αλλάξει η ψυχολογία μας» δήλωσε ο ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Σταύρος Μπαλάσκας.


«Η ψυχολογία των αστυνομικών με την προηγούμενη κυβέρνηση ήταν στο ναδίρ. Διότι υπήρχαν πάρα πολλοί μέσα σε αυτή την κυβέρνηση επειδή είχαν βιώματα από τα παιδικά και φοιτητικά τους χρόνια με τους αστυνομικούς, δεν ξέρω πως το είχανε δει», είπε ο κ. Μπαλάσκας στον ΣΚΑΙ.

[custom:google-ads]

«Δεν περάσαμε και πάρα πολύ καλά οι αστυνομικοί και η ψυχολογία μας δεν ήταν στο καλύτερο σημείο. Δεν στάθηκε η προηγούμενη κυβέρνηση δίπλα στον αστυνομικό σε καμία περίπτωση και σε κανένα μετερίζι. Δεν είναι ότι δεν αντιμετωπίσαμε κόσμο στο δρόμο, είναι το θέμα ότι δεν αισθανόμασταν ότι έχουμε μια πολιτική κάλυψη, δεν αισθανόμασταν αυτό που λένε οι προϊστάμενοι πως “η πόρτα του γραφείου μου θα είναι πάντα ανοιχτή”», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μπαλάκας αναφέρθηκε στα Εξάρχεια τη Δευτέρα δηλώνοντας πως «είμαστε η τρίτη καλύτερη Αστυνομία στην Ευρώπη, δεν μπορούμε να καθαρίσουμε μια περιοχή; Το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι μπαχαλάκηδες, είναι και οι κακοποιοί που εδρεύουν εκεί, εμπόριο ναρκωτικών, εμπόριο όπλων. Αυτά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε. Κι αν τα ξεκαθαρίσουμε θα πρέπει να τα διαφυλάξουμε κιόλας για ένα εύλογο διάστημα».

Πρόσθεσε δε «Στα Εξάρχεια πρέπει να υπάρχει πολλή Αστυνομία για πολύ καιρό, ώστε να αποδοθεί στους κατοίκους, αν δεν γίνει αυτό, κάποιοι θα είναι ανακόλουθοι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρνήθηκε τις θωρακισμένες BMW ο Μητσοτάκης

«Δεν θα ανακαλύψουμε την πυρίτιδα αν καθαρίσουμε μια περιοχή από εγκληματίες. Με αυτά που θα βρούμε κει μέσα θα φρίξει ο κόσμος. Όλοι θα τρίβουνε τα μάτια τους με αυτά που θα βρούμε στα Εξάρχεια», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για τα Εξάρχεια, είναι έτοιμο και περιλαμβάνει έντονη αστυνομική παρουσία στην περιοχή και στοχευμένες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ., εφόδους σε σπίτια και χώρους που γίνεται διακίνηση ναρκωτικών αλλά και στα οποία βρίσκουν καταφύγιου οι «μπαχαλάκηδες» του κέντρου της Αθήνας.

Πηγή:  reader.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis