Αντιπτέραρχος ε.α. ευχαριστεί τους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης

Αντιπτέραρχος ε.α. ευχαριστεί τους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης

Η επιστολή που ακολουθεί εστάλη στη σελίδα στο facebook του Policenet.gr:

 

ΠΡΟΣ: Αντιστράτηγο Μ. Καραμαλάκη                       Δρ Γ. Γερούλης Απτχος (Ι) ε.α.

            Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ.                                              Αλ. Παπαναστασίου 27

Υπουργό προστασίας του πολίτη                    Χαϊδάρι 12462 Αθήνα

            Δκτή Άμεσης Δράσης Αττικής                        Τηλ.2105821201

            Δκτή Α.Τ. Χαϊδαρίου                                      Κιν.6983504368

            Δκτή ΔΑΔΑ                                                    email:ggeroulis@gmail.com

 

Θέμα: Έκφραση Συγχαρητηρίων

 

Αξιότιμε κ. Αρχηγέ

Με την επιστολή μου αυτή θα ήθελα αφενός να σας γνωστοποιήσω ένα συμβάν πού έλαβε χώρα το μεταμεσονύχτιο της 17ης Ιανουαρίου 2020 στην περιοχή του Χαϊδαρίου και αφετέρου μέσω της ηγεσίας της ΕΛΑΣ να εκφράσω τα ΄΄θερμά συγχαρητήρια΄΄ στο πλήρωμα του περιπολικούτης Γ’ Αλλαγής Β7-3 Υπαρχιφύλακας Κ. Γ.  και Αστυφύλακας Ζ. Κ. που ενήργησε με υπερβάλλοντα ζήλο, επαγγελματισμό, επιχειρησιακή ικανότητα και δεξιοτεχνία στην εκτέλεση της υπηρεσίας του.

Ειδικότερα σας γνωρίζω ότι ξημερώματα του Αγίου Αντωνίου, (ημέρα ονομαστικής εορτής του υιού μου Αντωνίου), έσπασαν το παράθυρο του παρκαρισμένου αυτοκινήτου του  επί τις οδού Σ.. στο δάσος Χαϊδαρίου και εν συνεχεία αφού προγραμμάτισαν ηλεκτρονικό αντίγραφο κλειδιού το έκλεψαν. Αργότερα σε άλλο σημείο επί τις οδού Αγ... Χαϊδαρίου το πλήρωμα του περιπολούντος αστυνομικού οχήματος στην περιοχή του Χαϊδαρίου διακρινόμενο από άκρατο επαγγελματισμό, αντιλήφθηκε ύποπτη συμπεριφορά του κλαπέντος οχήματος (χωρίς καμία προγενέστερη καταγγελία) και μετά από επικίνδυνη καταδίωξη στους δρόμους της  πόλης συνέλαβαν τον σεσημασμένο κακοποιό Θ. Γ. στην περιοχή του μετρό Αγίας Μαρίνας όπου εγκλωβίστηκε όταν έστριψε σε αδιέξοδο δρόμο (οδός Κρήνης) και προσπάθησε να διαφύγει πεζός.

Μετά την σύλληψη με ενημέρωσαν και μετέβην στο αστυνομικό τμήμα όπου εν ολίγοις διαπίστωσα ότι η σύλληψη του δράστη και η άμεση εύρεση του οχήματος οφείλετο αποκλειστικά στην οξυδέρκεια των περιπολούντων, την ικανότητα του οδηγού και το σθένος και την άριστη φυσική κατάσταση του έτερου αστυνομικού οργάνου, όπου μετά την ακινητοποίηση του κλαπέντος οχήματος κυνήγησε πεζός το δράστη και τον συνέλαβε.

Κύριε αρχηγέ εκτιμώ ότι η Ελληνική κοινωνία, που προσβλέπει στην ΕΛΑΣ ιδιαίτερα στις μέρες μας που έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα, πρέπει αν αναδεικνύει και  να συγχαίρει τέτοιες δράσεις, οι οποίες πέραν της προστασίας της ατομικής περιουσίας, προστατεύουν και τους ανυποψίαστους πολίτες – σταθμευμένα οχήματα από την άκρως επικίνδυνη και παραβατική οδήγηση των δραστών στην προσπάθεια για την απόδραση τους.

Σας συγχαίρω γιατί ηγείσθε τέτοιων στελεχών, παρακαλώ να εκφράσετε εκ μέρους μου και του υιού μου τις ευχαριστίες μας στο πλήρωμα του περιπολικού, στο Αστυνομικό τμήμα Χαϊδαρίου, το τμήμα ασφαλείς Χαϊδαρίου καθώς και σε όσους ενεπλάκησαν με το συγκεκριμένο περιστατικό και εύχομαι πάντα να έχετε επιτυχίες στην δύσκολη αποστολή σας.

 

Με εκτίμηση

Γ. Γερούλης, Απτχος (Ι) ε.α.