Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:28 | 24/04/2015

Με τριάντα νέα πυροσβεστικά οχήματα ενισχύεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κρήτη, όπως έγινε γνωστό σήμερα κατά την συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου της αντιπεριφέρειας Χανίων, η οποία είχε ως αντικείμενο την αντιπυρική θωράκιση ενόψει και της θερινής περιόδου.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι το έργο της πυρόσβεσης στο νησί θα ενισχύσουν και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Όπως δήλωσε ο περιφερειακός διοικητής Κρήτης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αρχιπύραχος Στέφανος Πιερρακάκης, «με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου θα έρθουν στη Κρήτη δύο ελικόπτερα, ένα στο Ηράκλειο και ένα στα Χανιά. Επίσης, μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, το Πυροσβεστικό Σώμα θα εφοδιαστεί με τριάντα νέα οχήματα. Ήδη, μέχρι στιγμής, έχουν παραλειφθεί τα μισά».

Στην σύσκεψη τέθηκε επί τάπητος το σχέδιο δράσης υπηρεσιών δήμων και εθελοντών για την αντιπυρική περίοδο και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, «την ευθύνη για το επιχειρησιακό κομμάτι στη καταστολή των πυρκαγιών και άλλων φαινομένων, έχει η Πυροσβεστική, ενώ εμείς ως περιφερειακή ενότητα, έχουμε την ευθύνη μόνο για τον συντονισμό όλων όσων συμμετέχουν στο σχεδιασμό».

Κατά την συνεδρίαση του οργάνου, ωστόσο, ο πολιτικός υπεύθυνος πολικής προστασίας της αντιπεριφέρειας Χανίων Τάσος Κουρουπάκης, άφησε αιχμές κατά ορισμένων δήμων υποστηρίζοντας ότι «κονδύλια που έχουν διατεθεί για την αντιπυρική προστασία διατίθενται σε άλλους σκοπούς».

Ο σχεδιασμός της αντιπυρικής προστασίας προβλέπει γενικά διασπορά δυνάμεων και μέσων, συνεχείς περιπολίες, ιδιαίτερα τις ημέρες υψηλού κινδύνου, συνεργασία των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας των δήμων με την αντιπεριφέρεια και ενεργοποίηση των εθελοντικών ομάδων.

http://www.kathimerini.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis