Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:45 | 04/12/2014

 

Στη σύλληψη επτά ανδρών σε δύο ξεχωριστές επιχειρήσεις προχώρησε νωρίς το πρωί η βρετανική αντιτρομοκρατική αστυνομία,

Ένας 33χρονος και ένας 40χρονος συνελήφθησαν στο νοτιοανατολικό Λονδίνο και κρατούνται σε αστυνομικό τμήμα στο κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ άλλοι πέντε τέθηκαν υπό κράτηση στο Κάρντιφ και το Μπάρι της Ουαλίας. Πιστεύεται ότι οι δύο επιχειρήσεις δε συνδέονται.

Στο Λονδίνο, οι συλλήψεις έγιναν με τις κατηγορίες της ανάμιξης σε προετοιμασία τέλεσης τρομοκρατικών ενεργειών και τη συνωμοσία για κατοχή και προμήθεια πλαστών εγγράφων. Στην Ουαλία οι συλληφθέντες κρίθηκαν ύποπτοι υποστήριξης απαγορευμένων οργανώσεων.

Η Αστυνομία πραγματοποιεί παράλληλα έρευνες σε πέντε διευθύνσεις στο Λονδίνο και στο Στόουκ της κεντροανατολικής Αγγλίας.

Πρόσφατα, η αρμόδια υπουργός Τερέζα Μέι ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων που έχουν ως στόχο την αποτροπή εισόδου στη χώρα Βρετανών υπηκόων που έχουν ταξιδέψει στη Συρία, στο Ιράκ και σε άλλες χώρες προκειμένου να εκπαιδευθούν σε στρατόπεδα ισλαμιστών.

Οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης κάνουν λόγο για περίπου 500 Βρετανούς που έχουν ταξιδέψει στις χώρες αυτές για να ενταχθούν στους κόλπους του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους.


Πηγή: skai.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis