Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:25 | 24/06/2021

Έρευνα σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας έκανε αργά χθες το βράδυ η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και προσήγαγε στα κεντρικά της γραφεία τρία άτομα και συγκεκριμένα δυο γυναίκες και έναν άνδρα, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο χώρο.

Η έρευνα έγινε μετά από τις πληροφορίες που αναλύουν οι ελληνικές αρχές για την υπόθεση σύλληψης Ελλήνων αντιεξουσιαστών από τις διωκτικές αρχές της Μ. Βρετανίας για μια βομβιστική επίθεση – στις 11 Ιανουαρίου 2018 – σε κάστρο του Εδιμβούργου στη Σκωτία.

Η υπόθεση αυτή ενδιαφέρει πολύ τις δυο χώρες και αναζητούν το ελληνικό παρακλάδι στη χώρα μας, με την ανταλλαγή πληροφοριών είναι συνεχής.

Από το διαμέρισμα, οι αστυνομικοί πήραν ψηφιακά δεδομένα και θα σταλούν για ανάλυση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Στόχος είναι να διαπιστώσουν αν πράγματι οι συλληφθέντες Έλληνες στο Εδιμβούργο έχουν σχέση με αναρχική ομάδα που έχει κάνει επιθέσεις στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι προσαχθέντες θα αφεθούν ελεύθεροι εκτός από τον έναν, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μια φωτοβολίδα.

Η αλληλογραφία πάντως μεταξύ των δυο αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών συνεχίζεται και αναμένονται και νέα πληροφοριακά δεδομένα για την υπόθεση αυτή.

Πάντως οι δυο συλληφθέντες στη Σκωτία είναι ένας άνδρας και μια γυναίκα που ζουν τα τελευταία χρόνια εκεί ενώ δεν είχαν απασχολήσει τις αρχές ασφαλείας στην Ελλάδα.

Μίνα Καραμήτρου

cnn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis