Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:42 | 20/04/2015

 


Αυστηρό μήνυμα έστειλε ο αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, Ντέιβιντ Πιρς για τυχόν αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, συνεχίζοντας την αυστηρή γραμμή που έχει υιοθετήσει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το ζήτημα.

Ο κ. Πιρς σημείωσε πως εάν ο Ξηρός ή οποιοσδήποτε άλλος που έχει λερώσει τα χέρια του με αίμα αμερικανών διπλωματών αποφυλακισθεί θα πρόκειται για μια «βαθιά μη φιλική πράξη» («deeply unfriendly»).

Σημείωσε πως οι καταδικασμένοι τρομοκράτες οι οποίοι έχουν διαπράξει φοβερά εγκλήματα πρέπει να εκτίσουν ολόκληρη την ποινή τους στη φυλακή. «Η αποφυλάκιση των δολοφόνων δείχνει έλλειψη σεβασμού στη μνήμη αυτών που έχουν σκοτωθεί και παραβιάζει τα δικαιώματα των μελών των οικογενειών τους» προσέθεσε.

Την ίδια ώρα, πήγες του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι το επίμαχο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, που ψηφίστηκε την προηγούμενη Παρασκευή, δεν σημαίνει την απελευθέρωση του Ξηρού, αλλά ότι θα του τοποθετηθεί βραχιολάκι σε κατ' οίκον περιορισμό.

Οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι εκτίμησαν ότι ακόμα και αν ο Ξηρός θελήσει κάποια στιγμή να αναλάβει καθοδηγητικό ρόλο στο χώρο της τρομοκρατίας, θα είναι πολύ πιο εύκολο για την Αστυνομία να τον επιτηρήσει στο σπίτι του, παρά στις φυλακές.

Πηγή: skai.gr, prismanews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis