"Αν βγει Πρόεδρος Δημοκρατίας το εργοστάσιο κλείνει"!

ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΓΙΑ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
"Αν βγει Πρόεδρος Δημοκρατίας το εργοστάσιο κλείνει"!

 

Αν βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις 29 Δεκεμβρίου το εργοστάσιο κλείνει στις 31. Αν όχι το εργοστάσιο θα μείνει ανοιχτό”! Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στην Μάνδρα υποστηριζουν ότι ο διευθυνων συμβουλος της επιχείρησης τους έδωσε αυτή την απάντηση σε συνάντηση που είχαν μαζί του.

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση των εργζομένων από την οποία προκύπτει ακόμη μία…διάσταση της προεδρικής εκλογής!

Η ανακοίνωση :


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Εμείς οι εργαζόμενοι της ΕΑΣ / ΜΑΝΔΡΑΣ και το Σωματείο μας , παρακολουθούμε με αγωνία το σκάνδαλο κλεισίματος του Εργοστασίου και τη παραδοσή του μαζί με τις Συμβάσεις που έχει προς εκτέλεση , στους επίδοξους επενδυτές – ληστές.

Λίγες μέρες απομένουν για να ολοκληρωθεί το παραγωγικό έγκλημα σε βάρος του Εργοστασίου αλλά και της Εταιρείας συνολικά που συμφωνήθηκε με την Τρόϊκα από την κα Φώφη Γεννηματά και τη Διοίκηση Χριστογιάννη.

Αυτό χωρίς ντροπή το ονόμασαν σχέδιο σωτηρίας !!! μαζί με την απώλεια 215 θέσεων εργασίας που προχώρησε μέσω της εθελουσίας εξόδου και σήμερα όλα τα Εργοστάσια της Εταιρείας μοιάζουν στοιχειωμένα και διαλυμένα.

Τραγική ειρωνεία αποτελεί η δήλωση του Δντος Συμβούλου κ. Χριστογιάννη στην προχθεσινή συνάντηση με το Σωματείο μας
« ΑΝ ΒΓΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΗ !! ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ !! ΑΝ ΔΕΝ ΒΓΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ !!!».

Μετά τις προτάσεις της Διοίκησης για αυτοδιαχείριση !! για νοίκιασμα άλλου κτιρίου για να μας κρύψει από το κακό μάτι της Τρόϊκας !!! φτάσαμε στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας !

ΕΛΕΟΣ , ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ. ΜΗ ΣΩΣΕΙ ΚΑΙ ΒΓΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ.

Η σοβαρότητα , ο σχεδιασμός για την δήθεν παραγωγική ανασυγκρότηση των ΕΑΣ ΑΒΕΕ της Κυβέρνησης , του Υπουργείου Αμυνας και της Διοίκησης της Εταιρείας , χτυπάει κόκκινο.
Παίζουν τη δουλειά μας , το μέλλον της Αμυντική Βιομηχανίας στα ζάρια αρκεί να είναι στο τιμόνι.

Θέλουν την Εταιρεία συρρικνωμένη , απαξιωμένη και τους εργαζόμενους φοβισμένους και υποταγμένους με ελαστικές σχέσεις εργασίας , με προσλήψεις ημετέρων π.χ. από τα πετρέλαια προηγούμενη δουλειά του κ. Χριστογιάννη για να μπορούν να αλωνίζουν ελεύθεροι.

Δεν θα το επιτρέψουμε. Αρνούμαστε να γίνουμε μπαλάκι στο επικίνδυνο παιχνίδι που παίζουν οι Διοικούντες την Εταιρεία και το αρμόδιο Υπουργείο.

Θα υπερασπίσουμε με κάθε τρόπο το Εργοστάσιο , τις Συμβάσεις που έχουμε σε εξέλιξη , το μέλλον των ΕΑΣ ΑΒΕΕ και κυρίως την δουλειά μας και τα δικαιωματά μας , γιατί εμείς είμαστε άνθρωποι της δουλειάς και όχι άνθρωποι της ρεμούλας και της αγοράς.

Αραγε ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας , το Μαξίμου , η Συγκυβέρνηση είναι ενήμεροι για τις προθέσεις Χριστογιάννη ;

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
- ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ.
- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΣΕ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ.
- ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ.

onalert.gr