Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:53 | 26/05/2020

Έγγραφο των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Β/Α Αττικής, Δυτικής Αττικής και Πειραιά:

   

Αθήνα, 26-5-2020

 

Αριθ. Πρωτ.: 301/7

Αν δεν θέλετε τα Α.Τ. κλείστε τα!

    Πλήθος καταγγελιών και παραπόνων φτάνει στα γραφεία των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών – Πειραιά – Β/Α Αττικής – Δυτικής Αττικής από συναδέλφους – μέλη μας, οι οποίες αφορούν την νέα διαταγή που εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (υπ’ αριθ. 2000/20/1068655 από 25/05/2020) προς τις  Αστυνομικές Διευθύνσεις της Αττικής.

   Με την προαναφερόμενη Διαταγή, η οποία στάλθηκε περίπου την 15:00 ώρα της 25-5-2020, διατάχθηκαν οι ανωτέρω Διευθύνσεις όπως την ίδια ημέρα, να προτείνουν ποιοι συνάδελφοι από τα απογυμνωμένα – κατακερματισμένα Αστυνομικά Τμήματα θα ενισχύσουν με προσωρινή μετακίνηση την Υποδιεύθυνση Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών από την επόμενη ημέρα, Τρίτη 26-5-2020. Η δε Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών καλείται και αυτή από την πλευρά της να διαθέσει αστυνομικούς (από τα Α.Τ. του κέντρου) στην εν λόγω Υποδιεύθυνση !!!

    Αναρωτιόμαστε:

  • Ποιες είναι οι σοβαρές έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες; Μήπως ξέσπασε πόλεμος στα γεωγραφικά όρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών και δεν το γνωρίζουμε; Ποιος ο λόγος της βιασύνης να γίνουν όλα σε λίγες ώρες ;
  • Γιατί αποδυναμώνονται περαιτέρω τα ήδη αποδεκατισμένα Α.Τ; Επιτέλους πως θα ανταπεξέλθουν οι Διοικητές και το προσωπικό αυτών των Υπηρεσιών, όταν κάθε τρεις και λίγο «ξεκληρίζονται» ;
  • Που τοποθετήθηκαν τα 45 περίπου άτομα  τα οποία πριν λίγες μέρες το Αρχηγείο διέθεσε στη Γ.Α.Δ.Α.;

  Είναι απορίας άξιο πως μια Υπηρεσία η οποία δημιουργήθηκε με απόφαση της προηγούμενης Κυβέρνησης, στην ίδρυση της οποίας ήμασταν κάθετα αντίθετοι, στελεχώθηκε από αστυνομικούς παρά τη θέλησή τους και προπάντων θεωρείται η «Υπηρεσία των διωγμένων», συνεχίζει τη λειτουργία της και δεν καταργείται!!! Άλλωστε μεγάλο ποσοστό των συναδέλφων που αρχικά τη στελέχωσαν, έχουν αποχωρήσει για άλλες Υπηρεσίες, ενώ την ίδια στιγμή τα κύτταρα της Αστυνομίας που είναι τα Α.Τ. , όχι μόνο δεν ενισχύονται, αλλά διατάσσονται να ενισχύσουν !!!

  Αν η Πολιτική Ηγεσία είχε αφουγκραστεί τις προτάσεις μας και είχε τοποθετήσει ορθολογικότερα στα Α.Τ. και στο Μεταγωγών τους πρόσφατα νεοεξερχόμενους (και όχι το μεγαλύτερο ποσοστό τους σε συγκεκριμένη Υπηρεσία), δεν θα παρουσιάζονταν σε τόσο μεγάλο βαθμό τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα.

   Ως θεσμικοί εκπρόσωποι των χιλιάδων συναδέλφων μας, απαιτούμε να αποσυρθεί η εν λόγω Διαταγή άμεσα και να σταματήσει η περαιτέρω αφαίμαξη προσωπικού των Αστυνομικών Τμημάτων που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της Αστυνομίας.

   Τέλος, θα θέλαμε να προτείνουμε στην Ηγεσία εάν θεωρεί τόσο σημαντική την ύπαρξη των πεζών περιπολιών, να εξετάσει την ένταξη ενός μέρους των υπηρετούντων σε Τμήμα της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης, όπως έχουμε ζητήσει με παλαιότερο έγγραφό μας, όπου θα δοθούν στους συναδέλφους κίνητρα  παραμονής λόγω επιδόματος, ενώ οι υπόλοιποι θα μπορούσαν κάλλιστα να ενισχύσουν άλλες Υπηρεσίες. Παράλληλα, θα υπάρξει πολύ καλύτερη οργάνωση, αφού η Υ.ΜΕ.Τ. είναι μια υπηρεσία με ιεραρχία και σοβαρή δομή και έτσι το μέτρο της εμφανούς αστυνόμευσης θα έχει μεγαλύτερη απόδοση για την Αστυνομία, αλλά κυρίως για τους φορολογούμενους Έλληνες πολίτες. Με αυτό τον τρόπο θα σταματήσει και μια ερμαφρόδιτη κατάσταση που τώρα ισχύει με την Υ.ΜΕ.Τ. η οποία διαθέτει καθημερινά δυνάμεις για τις ανάγκες και προς ενίσχυση των πεζών περιπολιών, πρακτική που την έχει καταστήσει υπηρεσία τριών ταχυτήτων, προκαλώντας καθημερινή σύγχυση στο προσωπικό.

   Δεν είμαστε επιχειρησιακοί παράγοντες και δεν συνδιοικούμε,  δεν είναι αυτός ο ρόλος μας άλλωστε, θα επεμβαίνουμε όμως για να λέμε την άποψή μας και τις προτάσεις μας για την καλυτέρευση της καθημερινότητας των μελών μας.

Όπως λέει και ο σοφός λαός «Δεν θέλει κόπο … θέλει τρόπο»

 

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

 

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Β/Α Αττικής

Ο Πρόεδρος ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ Κωνσταντίνος

Ο Γενικός Γραμματέας ΠΑΣΠΑΛΑΡΗΣ Αθανάσιος

 

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Δυτικής Αττικής

Ο Πρόεδρος ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ Γεώργιος

Ο Γενικός Γραμματέας ΚΡΙΚΕΤΟΣ Σπήλιος

 

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Πειραιά

Ο Πρόεδρος ΛΙΟΤΣΟΣ Σπυρίδων

Η Γενική Γραμματέας ΜΑΛΑΧΙΑ Αργυρώ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis