Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:39 | 08/03/2018

Να προχωρήσει σε δικές του γεωτρήσεις αν αποτύχει η διπλωματία προτίθεται το ψευδοκράτος στα κατεχόμενα της Κύπρου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών.

«Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο σε αυτό. Κρατάμε τους διαύλους διπλωματίας ανοιχτούς», είπε στο πρακτορείο Ανατολή ο Κουντρέτ Οζερσέι. Ο ίδιος επισήμανε πως η Κυπριακή Δημοκρατία έδωσε άδειες σε πολλές εταιρείες για να κάνουν γεωτρήσεις γύρω από το νησί.

[custom:google-ads]

«Η "ΤΔΒΚ" (ψευδοκράτος) θα ξεκινήσει γεωτρήσεις με εταιρεία που θα εξουσιοδοτήσει στο εγγύς μέλλον», σημείωσε ακόμη, τονίζοντας πως οι Ελληνοκύπριοι δεν είναι έτοιμοι να μοιραστούν τους φυσικούς πόρους και μια νέα διαδικασία συνομιλιών για το Κυπριακό δεν θα τους οδηγήσει πουθενά.

Ανέφερε επίσης πως οι φυσικοί πόροι του νησιού ανήκουν και στις δύο πλευρές. «Σε αυτό το θέμα οι Ελληνοκύπριοι και οι διεθνείς παίχτες έχουν μια αντικρουόμενη στάση», πρόσθεσε για να καταλήξει πως οι Ελληνοκύπριοι αναγνωρίζουν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στους φυσικούς πόρους μόνο μετά τη λύση του Κυπριακού.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis