Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:52 | 19/02/2021

Οι προβλεπόμενες ετήσιες τακτικές κρίσεις των Αξιωματικών Ελληνικιής Αστυνομίας διενεργήθηκαν .

Οι κρινόμενοι Αξιωματικοί ευελπιστούσαν  για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα των κρίσεων και προσδοκούσαν  την αναρρίχηση τους στην υπηρειακή ιεραρχία του Σώματος.

Αυτή η προσδοκία είναι θεμιτή και γιαυτό άλλωστε προσπαθούν και δίνουν τον καλύτερο  τους εαυτό για την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Το ανωτέρω θα το υπογράφαμε και θα τα υποστηρίζαμε εάν εφαρμόζονταν. Δυστυχώς η πραγματικότητα κάθε χρόνο μας διαψεύδει. Κάθε χρόνο ψαλιδίζονται οι ελπίδες των Αξιωματικών και οι κερδισμένοι είναι ελάχιστοι. Δυστυχώς οι κρίσεις έχουν χάσει την έννοια τους  και θυμίζουν καθαρά παρουσιολόγιο Αξιωματικών.

Αν κάποιος διαφωνεί ας έρθει να κοιτάξει κατάματα τους Αξιωματικούς που θα υπηρετήσουν στους βαθμούς του Α/Β, Α/Α και Α/Υ συνολικά για 30 χρόνια, θα έχουν συμπληρώσει τα ασφαλιστικά χρόνια χωρίς  καν να έχουν προαχθεί στο βαθμό του Α/Δ.

Με τη δικαιολογία ότι πρέπει να συμπληρώσουν οι εξ ιδιωτών Αξιωματικοί τα ασφαλιστικά χρόνια για μία αξιοπρεπή σύνταξη υπήρξαν τροποποίησεις των Π.Δ. που βάζουν τροχοπέδη στην εξέλιξη όλων των Αξιωματικών.

Έτσι δημιουργήσαμε Αξιωματικούς δύο κατηγοριών.Στην μία κατηγορία οι Αξιωματικοί που παραμένουν αρκετά χρόνια στους ανώτατους βαθμούς και στην άλλη κατηγορία οι Αξιωματικοί που παραμένουν πάρα πολλά χρόνια στους ανώτερους βαθμούς. Μεταξύ των κατηγοριών αυτών υπάρχει μαγάλη διαχωριστική γραμμή όπου με δυσκολία μπορεί κάποιος να τη ξεπεράσει και η πλειοψηφία το θεωρεί ως όνειρο θερινής νυχτός.

Δυστυχώς δεν έχουμε ένα βαθμολόγιο προοπτικής και αξιοκρατίας που να προήλθε μέσα από διάλογο με προτάσεις και επιχειρήματα. Κάθε χρόνο έχουμε τροποποιήσεις διατάξεων προς όφελος μερικών και έτσι συνεχίζεται η υπηρεσιακή ζωή μας.

Το  Π.Δ. 29/2021  που έδωσε  το δικαίωμα στους Α/Υ να αιτηθούν να μη κριθούν στις ετήσιες τακτικές κρίσεις δεν έλυσε  το πρόβλημα και ελάχιστοι συνάδελφοι έκαναν  χρήση του δικαιώματος αυτού.. Αντιθέτως δημιουργήθηκαν  πολλά προβλήματα και μεγάλη αναστάτωση.

Η επέκταση της μάχιμης πενταετίας σε επταετία και η κατοχύρωση του επαγγέλματος μας ως επικίνδυνο, δίνοντας μας τρία επιπλέον χρόνια πραγματικής υπηρεσίας χωρίς καταβολή εισφορών θα έλυνε το πρόβλημα της συμπλήρωσης των 40 ασφαλιστικών ετών.

Πρέπει επιτέλους το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας να δώσει πνοή σε όλους τους Αξιωματικούς.

Δεν δεχόμαστε Αξιωματικοί της Σ.Α.Ε.Α. να μην μπορούν θεωρητικά να εξελιχθούν ως τα ανώτατα κλιμάκια της Ιεραρχίας μας.

Η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής έχει κατθέσει πρόταση για το βαθμολόγιο. Ουδείς μας κάλεσε για να τη συζητήσουμε.

Εμείς θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε και ευελπιστούμε να έρθει η στιγμή που θα πραγματοποιηθούν κρίσεις Αξιωματικών που θα μας βγάλουν από την κρίση που έχουμε περιέλθει ως Σώμα.

 

 

Για το   Δ.Σ.

 

Ο

 

Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΥ Κανέλλος

 

ΜΑΝΤΖΙΩΡΟΣ Ευάγγελος

6977283836

 

6983914345

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis