Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:44 | 30/04/2016

Γράφει ο

Νικόλαος Σκιαδάς

Ανχης ε.α Ειδ. Δυνάμεων

Ειλικρινά έμεινα άναυδος από αυτό που διάβαζα στην οθόνη του υπολογιστή μου. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ενώ έκανα ακόμη μερικές προσπάθειες να αποκτήσω πρόσβαση σε κάποιο λογαριασμό της αγαπημένης μου τράπεζας UBS (την αγαπώ, είναι το φετίχ μου, γιατί εκεί υπάρχουν πολλά λεφτά σε λογαριασμούς που αν «ρουφήξω» κάποια μάλλον ο κάτοχος τους δεν θα στεναχωρηθεί)  και να βγάλω κάποια λίγα 500ευρα, που δυστυχώς δεν μπορώ να βρω στην Ελλάδα o δύστυχος, βλέπω ξαφνικά να βγαίνουν κόκκινες επιγραφές TOP SECRET στην οθόνη μου. Στιγμιαία φοβήθηκα πολύ! Εγώ να βγάλω 500ευρα ήθελα, όχι να εκτοξεύσω κανένα πυρηνικό πύραυλο… Μετά όμως ενήργησα ψύχραιμα και πάτησα το ENTER. Και να λοιπόν, μια TOP TOP SUPER SECRET αναφορά στην οθόνη μου. Δεν θα σας κουράσω και θα σας περιγράψω τι πρόλαβα και διάβασα μέχρι τη στιγμή που με κατάλαβαν και χάθηκε από την οθόνη μου και εμφανίστηκε η αρχική σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων με ένα συννεφάκι που αναβόσβηνε και έγραφε «Έχεις 1 εισερχόμενο μήνυμα» οπότε ανατρίχιασα και έφυγα από το PC μου τρέχοντας.

Η αναφορά μιλούσε για ένα υπερσύγχρονο στρατιωτικό μηχάνημα τύπου «σκάνερ» που έχει τη δυνατότητα να διαβάζει τον ανθρώπινο εγκέφαλο από απόσταση και να δίνει σε γραπτό κείμενο τις σκέψεις που έχουν αποθηκευτεί  σ’ αυτόν. Έστειλαν λοιπόν λόγω καταστάσεως το μηχάνημα εδώ στη Μεσόγειο και ερεύνησαν τον εγκέφαλο ενός πρωθυπουργού, ενός υπουργού άμυνας, ενός ανώτατου αξκού ενός νεαρού υπαξιωματικού και ενός οπλίτη. Μερικές από τις καταγραφές που θυμάμαι – δεν πρόλαβα να τα σημειώσω όλα – είναι:

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Τμήμα Μετωπιαίου λοβού: Απουσία ενδείξεων συνείδησης και φιλοπατρίας.

Τμήμα Κροταφικού λοβού: Ενδείξεις βλάβης στο κομμάτι της μνήμης. Σύγχυση στο κομμάτι των ομιλιών που έλαβαν χώρα προεκλογικά.

Τμήμα «Ιππόκαμπος» : Οι σκέψεις που καταγράφηκαν είναι οι εξής:

  1. Πρέπει μέχρι το απόγευμα να βρω τρόπο πως θα τοποθετήσω Πρύτανη στο ΕΜΠ τον Γιάννη τον ξάδερφο, τον φανοποιό, που δεν τέλειωσε το δημοτικό.
  2. Να μην ξεχάσω να προγραμματίσω ομιλίες στα hot spot και να τους πω για το επίδομα πρόσφυγα, την επιδότηση υπαίθριου καταλύματος και τα νέα επιδόματα και τις νέες παροχές σε πολύτεκνους.
  3. Να πάρω τηλέφωνο τον πρόεδρο του Ισημερινού και να του πω ότι δάκρυσα μόλις είδα εικόνες μετά το σεισμό γιατί μου θύμισαν την χώρα μου όπως την έχω κάνει τώρα.
  4. Να μην ξεχάσω να στείλω λαμπάδες και κόκκινα αυγά στην Λαγκάρντ και τον Τόμσεν με κάρτα «Καλή Ανάσταση σε όλους ΜΑΣ».
  5. Να μην ξεχάσω να πω να ανακοινώσουν το Ειδικό Τέλος Προστασίας Αμνοεριφίων και την Άδεια Λειτουργίας Περιστροφικής Σούβλας που θα επιβληθεί σε όλους ανεξαιρέτως και κλιμακωτά από 150 – 5000 € ανάλογα με το βάρος και την χοληστερίνη του υπόχρεου. Εξαιρούνται μόνο για φέτος τα μωρά ευρισκόμενα σε θερμοκοιτίδα μέχρι την Κυριακή του Πάσχα.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ

Τμήμα Μετωπιαίου λοβού: Ενδείξεις  σοβαρών βλαβών στη συνείδηση, την κατανόηση καταστάσεων, χαμηλές ενδείξεις φιλοπατρίας και αδυναμία στην επίλυση απλών προβλημάτων σκέψης.

Τμήμα Κροταφικού λοβού: Ενδείξεις βλάβης στο κομμάτι της μνήμης. Στο τμήμα υποθαλάμου καταγράφηκαν ιδιαίτερα αυξημένες ενδείξεις πείνας, επιθυμιών για δεξιώσεις, τελετές, μετακινήσεις και αδυναμία ελέγχου της γλώσσας η οποία έχει αποσυνδεθεί ολοκληρωτικά από τον εγκέφαλο.

Τμήμα «Ιππόκαμπος» : Οι σκέψεις που καταγράφηκαν είναι οι εξής:

  1. Πρέπει να προγραμματίσω να πετάξω με ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV ώστε να γίνω ο πρώτος Υπουργός Άμυνας που πέταξε με τέτοιο όχημα.
  2. Τώρα που αδυνάτισα πολύ, να φορέσω την παλιά μου στολή καταδύσεων και να δώσω έκτακτο συναγερμό στα υποβρύχια που θα παρακολουθήσω από κοντά με την μπάντα του Ναυτικού να παίζει «Των παθών του Κυρίου τας απαρχάς».
  3. Να παραγγείλω από το e-jumbo το ξύλινο αυγό που είναι μισό κόκκινο μισό μπλε για να τους τσουγκρίσω, να τους σπάω όλους και να με θυμούνται για πολλά χρόνια.
  4. Να πάω με chinook  να κόψω χόρτα από τον Όλυμπο, να επιθεωρήσω το hot spot Ιωαννίνων και να πάρω ένα τενεκέ καλό τυρί γιατί για 2 ημέρες μόνο χόρτα με τυρί θα τρώω αφού πρέπει να φάω σε 8 στρατόπεδα αρνί και κοκορέτσι την Κυριακή του Πάσχα.
  5. Να κάνω παρατήρηση στον τμηματάρχη tweeter γιατί δεν μπαίνει επιθετικά τώρα τελευταία.
  6. Να θυμηθώ να βρω που θα στεγάσουμε την νέα πτέρυγα διαγαλαξιακού πολέμου που θέλω να ιδρύσω στο Υπουργείο.
  7. Να ρωτήσω σε ποια οχήματα, πλοία και αεροσκάφη μπορούμε να κρεμάσουμε σημαιάκια μπλε την τουριστική σεζόν και να κανονίσουμε βραδιές τουρίστα σε όλα τα στρατόπεδα.
  8. Να ζητήσω έκτακτη επιχορήγηση από την ΕΕ για εκπαίδευση των μαγείρων σε αράβικη και ασιατική κουζίνα. 
  9. Να οριοθετήσουμε τα νέα καθήκοντα του οπλίτη διανομέα – ντελιβερά.

ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΑΞΚΟΣ

Τμήμα Μετωπιαίου λοβού: Ενδείξεις σοβαρής διαταραχής μεταξύ στρατιωτικής συνείδησης και υπηρεσιακών καθηκόντων. Αδυναμία συσχετίσεως καθηκόντων και πράξεων με έντονες ενδείξεις οσφυοκαμπτικών τάσεων σπονδυλικής στήλης με σκοπό την φιλαρέσκεια.

Τμήμα Κροταφικού λοβού: Απώλεια μνήμης της περιόδου που ήταν μαθητής σε στρατιωτική σχολή. Μερική απώλεια των καθηκόντων και στρατιωτικών αρετών που κατείχε μέχρι προ λίγων χρόνων.

Τμήμα «Ιππόκαμπος» : Οι σκέψεις που καταγράφηκαν είναι οι εξής:

  1. Πρέπει να βρω μέχρι αύριο να προτείνω ένα ωραίο νησάκι για hot spot. Να μην ξεχάσω να έχει ωραίες παραλίες, ταβέρνες και να μπορούν να δημιουργηθούν νέα τουριστικά καταλύματα από Σύρους επενδυτές που μου είπε ο Υπουργός μου και θεός μου.
  2. Να προτείνω στον Υπουργό να βάλουμε όλοι στις στολές σηματάκι με τον Άγιο Χριστόφορο που είναι προστάτης των ταξιδιωτών (έχουμε πολλούς αυτή την περίοδο), των οδηγών (αυτό κάνουμε κυρίως αυτή την περίοδο) και των «ταριφών» ή ταξιτζήδων αφού όλοι … έχουν την ταρίφα τους.
  3. Να κάνουμε διαγωνισμό για προμήθεια 1.000.000 ποδιών κουζίνας παραλλαγής και 2.000.000 στολών μάχιμου σερβιτόρου.
  4. Να ρωτήσω την διεύθυνση εξοπλισμών που έχει κολλήσει ο διαγωνισμός για τις 1.000 χύτρες παραλλαγής 500 λίτρων και αν είναι οικονομικό το πρόβλημα να εξετάσουμε την περίπτωση να λιώσουμε 2-3 άρματα μάχης και να δώσουμε το μέταλλο στον προμηθευτή για να τελειώνουμε.

ΝΕΑΡΟΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ

Τμήμα Μετωπιαίου λοβού: Ενδείξεις σοβαρού κλονισμού μεταξύ διδαχθέντων και καθημερινής εργασιακής απασχόλησης. Αδυναμία κατανοήσεως διαταγών προϊσταμένων λόγω μη γνώσεως του πεδίου που του ζητούν να δράσει. Αδυναμία κατανοήσεως οσφυοκαμπτικών τάσεων σπονδυλικής στήλης προϊσταμένων με σκοπό την φιλαρέσκεια σε ανωτέρους.

Τμήμα Κροταφικού λοβού: Σύγχυση για την περίοδο που ήταν μαθητής σε στρατιωτική σχολή με την περίοδο του αδερφού του που ήταν μαθητής σε ΙΕΚ μαγειρικής. Σταδιακή απώλεια των στρατιωτικών ικανοτήτων με ταυτόχρονη ανάπτυξη των μαγειρικών και ξενοδοχειακών αρετών.

Τμήμα «Ιππόκαμπος» : Οι σκέψεις που καταγράφηκαν είναι οι εξής:

1. Πρέπει να κατεβάσω από το internet  10 καινούργιες συνταγές γιατί έκαναν παράπονα σε 2 χώρους φιλοξενίας ότι το μενού ήταν πολύ μονότονο.

2. Να μην ξεχάσω πριν την βολή χειροβομβίδας που θα κάνουμε τον Νοέμβριο, για πρώτη φορά, να θυμίσω στους στρατιώτες ότι μοιάζει με τα ψωμάκια χαμπουργκεράκια που πετούσαμε στα συσσίτια τις μέρες που υπήρχε αναβρασμός και οι σερβιτόροι δεν είχαν υπηρεσία.

3. Ελπίζω αύριο οι Αφγανοί να μην νικήσουν τους Πακιστανούς στην μπάλα γιατί θα έχουμε πάλι επεισόδια και ποιος τον ακούει τον Διοικητή μετά.

4. Να δώσω αύριο συγχαρητήρια στον Ταγματάρχη που αναλαμβάνει καθήκοντα διοικητή hot spot.

5. Να θυμηθώ να ρωτήσω τον Διοικητή μου τι μου είπε στη συγκέντρωση στελεχών,: «Να μάθω τη γλώσσα φαρσί ή να μάθω γλώσσα φαρσί μέχρι τον άλλο μήνα;».

ΟΠΛΙΤΗΣ

Τμήμα Μετωπιαίου λοβού: Ενδείξεις σοβαρού κλονισμού μεταξύ διδαχθέντων  στο κέντρο εκπαίδευσης και καθημερινής εργασιακής απασχόλησης. Αδυναμία κατανοήσεως διαταγών προϊσταμένων. Αδυναμία κατανοήσεως οσφυοκαμπτικών τάσεων σπονδυλικής στήλης προϊσταμένων με σκοπό την φιλαρέσκεια.

Τμήμα Κροταφικού λοβού: Πλήρης απώλεια των στρατιωτικών ικανοτήτων με ταυτόχρονη ανάπτυξη των μαγειρικών και ξενοδοχειακών αρετών. Ενδείξεις ανάπτυξης πολυγλωσσικών ικανοτήτων ομιλίας και γραφής.

Τμήμα «Ιππόκαμπος» : Οι σκέψεις που καταγράφηκαν είναι οι εξής:

  1. Α ρε μάνα! Μου τα ’λεγες ότι στο στρατό θα καθαρίζω πατάτες αλλά ότι θα είναι 500 κιλά για 2 κέντρα φιλοξενίας δε μου τα ’λεγες… Α ρε μάνα!
  2. Αν με χτυπήσει αύριο κανένας την ώρα της διανομής συσσιτίου δεν θα κρατηθώ και θα το πω στο Διοικητή. Τις δαγκωνιές τις αντέχω αλλά όχι και έτσι ρε φίλε….
  3. Να θυμηθώ να  πω στον πατέρα μου να βάλει κανένα βύσμα να μην πάω απόσπαση ή μετάθεση σε hot spot νησιού γιατί θα πρέπει να ξελεπιάζω πάνω από 200 κιλά ψάρια καθημερινά. Τουλάχιστον οι μπριζόλες δεν θέλουν ούτε πλύσιμο….
  4. Να αιτηθώ από τον Διοικητή, να με βάλει και μένα κάποια φορά σκοπό για να κρατήσω όπλο και να ζήσω επιτέλους αυτή την εμπειρία δικέ μου…
  5. Να ρωτήσω αύριο τον Πακιστανό, τι θέλει για να μου δώσει το Samsung S7 που έχει και είναι και πολύ cool δικέ μου….
  6. Να βγάλω μια selfie με τους μικρούς μετανάστες που θα φύγουν για 3 εβδομάδες για κατασκήνωση σε ΚΑΑΥ παραθαλάσσιο.
  7. Να πω στη μάνα μου να μην με παίρνει τηλέφωνο στο κινητό, αλλά να μου κάνει κλήση στο skype γιατί σε όλα τα στρατόπεδα φιλοξενίας προσφύγων έχουμε free wi-fi.

Υ.Γ

Εύχομαι από καρδιάς «Καλό Πάσχα» σε όλους και να προσευχηθούμε το Άγιο Φως της Αναστάσεως να φωτίσει λίγο περισσότερο την Ελλάδα μας, γιατί αλλιώς ούτε με θαύμα σαν αυτό του Λαζάρου δεν θα σωθούμε, αλλά 3 μέτρα κάτω από τη γη θα βρεθούμε, όπως είπε και ένας πεφωτισμένος κουτσομΠολάκης….

Militaire.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis