Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:45 | 21/03/2015

Αιχμές κατά της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τους χειρισμούς της σε σειρά ζητημάτων αφήνει ο βουλευτής της ΝΔ κ. Βασίλης Κικίλιας.

Ο πρώην υπουργός με άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή» εξαπολύει δριμύτατη επίθεση κατά του Γιάννη Πανούση, υποστηρίζοντας πως εαν επιμείνει στις... πειραματικές μεθόδους, την επόμενη φορά η κατάληψη θα γίνει στο κτήριο της Κατεχάκη.

Διαβάστε το άρθρο του κ. Βασίλη Κικίλια:

Πειραματισμοί εις βάρος της ασφάλειας του πολίτη.

Αν η πολιτική της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν είχε άμεσες επιπτώσεις στην ασφάλεια των Πολιτών και στις υποχρεώσεις της Ελλάδας έναντι των εταίρων της, όσα συνέβησαν στους δυο σχεδόν μήνες που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά θα αποτελούσαν άριστο υλικό θερινής επιθεώρησης. Τα γεγονότα:

Αξιωματικός της Αστυνομίας διώχθηκε επειδή εκτελώντας διαταγή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου εξέδωσε με τη σειρά του εντολή για την απελευθέρωση παράνομων μεταναστών. Η πολιτική ηγεσία δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν δόθηκε ποτέ ανάλογη εντολή, ενώ ταυτόχρονα επιβίβασε τους παράνομους μετανάστες στην Ομόνοια με μισθωμένα οχήματα και τους αποβίβασε στο κέντρο της Αθήνας προς άγνωστη κατεύθυνση .

Οι εταίροι μας πληροφορήθηκαν από τα ΜΜΕ ότι η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής θα στείλει μετανάστες από την Ελλάδα για να γεμίσουν και τις δικές τους πλατείες. Ακόμη, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα ενοικιάσει διαμερίσματα για να εγκατασταθούν οι μετανάστες. Εν ανάγκη διαθέτει και τα γραφεία του υπουργείου της για κατάλυμα σαν ιδιωτική της κατοικία. Οι επιμένοντες να κατοικούν στο κέντρο της Αθήνας αντιλαμβάνονται ότι πλέον αποδομείται η συστηματική προσπάθεια των τελευταίων χρόνων για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.

Φυσικά καμία από τις εξαγγελίες δεν υπακούει σε πρόγραμμα. Για κανένα μέτρο δεν υπάρχει προεργασία ή κοστολόγηση. Δεν προηγήθηκε διαβούλευση. Σε πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας το 63% των πολιτών αποδοκιμάζει τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό.

Αρμόδια κυβερνητικά χείλη δήλωσαν, επιπροσθέτως, ότι θα αποχωρήσει η Ελλάδα για κάποιο χρονικό διάστημα από την Συνθήκη Σένγκεν και θα επανακάμψει άμα ολοκληρώσει την απειλή της.

Ενώ, ο υπουργός των Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιάς ανακοίνωσε στους εταίρους ότι ο τζιχαντισμός εύκολα μπορεί να μεταναστεύσει από την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου στην Ευρώπη με ιμάντα την Ελλαδα.

Η εκβιαστική χρήση του υπαρκτού προβλήματος, σε συνδυασμό με την ανεξέλεγκτη είσοδο παρανόμων μεταναστών στη χώρα, την απαξίωση του ρόλου των συνοριοφυλάκων και της Ελληνικής Αστυνομίας, εμφανίζει την Ελλάδα να αλλάζει άρδην την πολιτική της για την προστασία των συνόρων της που είναι σύνορα της Ευρώπης. Οι επιλογές των υπουργών, εν ονόματι του μαρξιστικού διεθνισμού, μετατρέπουν την Ελλαδα με ταχείς ρυθμούς σε ξέφραγο αμπέλι.

Την τελευταία εβδομάδα στα ανεξέλεγκτα γεγονότα των Εξαρχείων, όπου αυτοκίνητα ιδιωτών έγιναν παρανάλωμα, προστέθηκε η πενθήμερη κατάληψη από κουκουλοφόρους της Νομικής. Φαίνεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης, καθηγητής κ. Παρασκευόπουλος, δεν πρόλαβε να ανοίξει διάλογο μαζί τους όπως ανακοίνωσε στις προγραμματικές του δηλώσεις.

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ κ. Δημόπουλος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος ματαίως ζητούσαν την προστασία της Αστυνομίας, καθότι το άσυλο νομικά δεν υφίσταται. Η εισαγγελία διέταξε την ανακατάληψη των κτηριακών εγκαταστάσεων, αλλά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου περιόρισε την Αστυνομία σε ρόλο θεατή: Έτσι, το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, το Δημαρχείο, τα προπύλαια του Πανεπιστημίου, η Ακαδημία, η Εκκλησία των Αγίων Αναργύρων, το άγαλμα του Παλαμά, η Καπνικαρέα βυζαντινός ναός του 11ου αιώνα, βανδαλίστηκαν. Ο υπουργός, εν ονόματι της κοινωνικής ειρήνης, όπως αυτή ερμηνεύεται, παρέδωσε την Αθήνα σε πεδίο άσκησης της εξουσίας των κουκουλοφόρων αντιεξουσιαστών .

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, για πρώτη φορά δήλωσε εξοργισμένος καθώς «μία πορεία διαμαρτυρίας μερικών δεκάδων ατόμων εξελίχθηκε σε πορεία αισθητικού βανδαλισμού κτιρίων και μνημείων της πόλης..... Η ανοχή των πολιτών, των φορέων της πόλης εξαντλείται. Τα αρμόδια όργανα της πολιτείας δεν επιτρέπεται πια, να παραμένουν αδρανή».

Σ´αυτό το σημείο τίθενται δύο ερωτήματα: Γιατί τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας παραμένουν αδρανή; Ποιος έχει την ευθύνη της Προστασίας του Πολίτη;

Ο αρμόδιος υπουργός, αφού οι κουκουλοφόροι ολοκλήρωσαν το έργο τους, προέτρεψε τις πανεπιστημιακές αρχές να οργανώσουν ομάδες φοιτητών που να εκδιώξουν τους κουκουλοφόρους από την Νομική. Προέκρινε να αντικατασταθεί η έννομη τάξη από καθηγητές και φοιτητές που θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους για να υπερασπιστούν την περιουσία του πανεπιστημίου, του κράτους και τα δικαιώματα των πολιτών.

Πρωτότυπη, ειλικρινά, θέση και καθόλα επαναστατική από έναν καθ' ύλη αρμόδιο υπουργό που προίσταται της Ελληνικής Αστυνομίας, πανεπιστημιακό δάσκαλο της Εγκληματολογίας. Αλλά αν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου επιμείνει στην εφαρμογή πειραματικών μεθόδων προστασίας του πολίτη, την επόμενη φορά πολύ φοβάμαι η κατάληψη θα γίνει στο κτήριο της Κατεχάκη.

www.newsbomb.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis