Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:01 | 19/04/2019
Το σήμα του δηλώνει ότι είναι Αξιωματικός της αστυνομίας.
 
Η καρδιά του όμως δείχνει ότι πάνω απ' όλα είναι πατέρας.
 
Κάθε μέρα, ο Αξιωματικός της Αστυνομίας της Opelousas Martin McLendon περιπολεί στους δρόμους για την καταπολέμηση του εγκλήματος, την ίδια στιγμή που ο γιος του βρίσκεται στη φυλακή κατηγορούμενος για έγκλημα.
 
Ο Αξιωματικός McLendon καθισμένος στα σκαλιά του σπιτιού του, λέει στη δημοσιογράφο Marcelle Fontenot: "Αυτή είναι η πρώτη κατοικία που αγόρασα. Εδώ νιώθω πραγματικά ότι είμαι σπίτι."

[custom:google-ads]

Ο McLendon αγόρασε το σπίτι μετά την ένταξή του στην αστυνομία το 1991. Το σπίτι του βρίσκεται στην ίδια γειτονιά που ζούσε ως παιδί.
 
"Έχω την πεποίθηση ότι οι αστυνομικοί πρέπει να ζουν μεταξύ των ανθρώπων που αστυνομεύουν. Έτσι πάντα αισθανόμουν ότι είμαι καλός αστυνομικός. Θα πρέπει να οι αστυνομικοί να είναι προσβάσιμοι στους ανθρώπους και θα πρέπει οι άνθρωποι να γνωρίζουν ότι υπάρχει κάποιος στη γειτονιά τους που τους νοιάζεται. Και έτσι λόγω αυτής της ιδέας μου νομίζω ότι ενώ μπορώ να ζήσω κάπου αλλού, θέλω να μείνω εδώ". Ο επικεφαλής συνεχίζει να μιλάει,« Είναι μια επιλογή για μένα: να μένω απλά σε αυτήν την κοινότητα ».
 
Η κοινότητα που περιγράφει ο McLendon είναι μια περιοχή υψηλής εγκληματικότητας.
 
«Η κόρη μου με κάλεσε δύο Σάββατα πριν και είπε: "Πυροβολούν και ακούγεται σαν να είναι μέσα στο σπίτι μου " Και σηκώθηκα από το κρεβάτι μου και ήρθα ως εδώ για να διαπιστώσω ότι όντως κάποιοι πυροβολούσαν εκεί ", λέει ο McLendon ενώ δείχνει μια διασταύρωση κοντά.
 
"Κανείς δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Ο επικεφαλής αστυνομικός της πόλης γνωρίζει τα στατιστικά στοιχεία, αλλά επίσης γνωρίζει προσωπικά πόσο δύσκολη είναι η γειτονιά.
 
"Ο Jamarcus ήταν ο πρώτος γιος. Μεγάλωσε σε αυτό το σπίτι. Έπαιξε σε αυτή την αυλή ", είπε ο πατέρας του.
 
Ο Jamarcus τώρα είναι στη φυλακή. Περιμένει μια δίκη έχοντας στην πλάτη του δύο κατηγορίες για δολοφονία πρώτου βαθμού. Η σύλληψή του σχετίζεται με δύο άντρες που βρέθηκαν σκοτωμένοι στον αγροτικό δρόμο St. Landry Parish το 2016. Όταν ο πατέρας άκουσε για πρώτη φορά το όνομα του γιου του ως ύποπτο για το έγκλημα, πήγε ο ίδιος τον γιο του στο αστυνομικό τμήμα.
 
"Είναι ίσως το πιο δύσκολο πράγμα που κάνω κάθε μέρα: να ξυπνάω και να πηγαίνω να δουλέψω με αυτή τη σπασμένη καρδιά. Επιστρέφω στο σπίτι με το ίδιο συναίσθημα."
 
Η δημοσιογράφος τον ρωτάει τι πήγε στραβά. Σε αυτή την ερώτηση ο McLendon σκέφτηκε λίγο κι έπειτα απάντησε, ότι όταν ο γιος του έμπλεξε για πρώτη φορά αυτός του φώναξε γι 'αυτό που είχε κάνει και του είχε υπενθυμίσει ότι ήταν γιος αστυνομικού, κάτι που έκανε την πράξη του ακόμη πιο απαράδεκτη.
 
"Μου είπε μια φορά, 'ανήκω στους δρόμους' "Φώναζε για βοήθεια κι εγώ δεν τον άκουγα. Πέρασα τον περισσότερο χρόνο να του κάνω κήρυγμα, και τώρα, ξοδεύω το χρόνο μου ακούγοντας τους νέους ανθρώπους. "
 
Όταν ρωτήθηκε πού θα είναι όταν ο γιος του θα δικαστεί για τις κατηγορίες που έχει να αντιμετωπίσει, ο επικεφαλής είπε: "Εκείνη την ημέρα, θα βγάλω αυτή τη στολή και θα βάλω τα πολιτικά ρούχα και θα πάω εκεί και θα είμαι πατέρας. Θα πάω όχι ως επικεφαλής της αστυνομίας. Θα πάω εκεί ως μπαμπά του Jamarcus, και θα καθίσω μαζί του στη δίκη του.
 
Κάποιοι μπορεί να αμφισβητήσουν τον τρόπο με τον οποίο ο Mclendon μπορεί να είναι αποτελεσματικός Αξιωματικός της αστυνομίας όταν ο γιος του κάθεται στη φυλακή, αναμένοντας τη δίκη για τις κατηγορίες δολοφονίας.
 
Σε αυτό ο ίδιος απάντησε ότι δεν μπορεί να σκεφτεί καλύτερο από αυτόν για τη θέση: εξάλλου είναι ένας άνθρωπος που καταλαβαίνει ακριβώς τι μπορεί να συμβεί όταν μια εσφαλμένη απόφαση μπορεί να οδηγήσει σε μια πορεία που έχει τη δυνατότητα να αλλάξει το υπόλοιπο της ζωής κάποιου.
 
"Όταν δεν αντέχω να σηκωθώ από το κρεβάτι μου, ή όταν σκέφτομαι ότι ο γιος μου είναι στη φυλακή, αμέσως σκέφτομαι ότι κάπου εκεί έξω υπάρχει ακόμα μια μητέρα που ζητά βοήθεια. Και, υποσχέθηκα ότι μια μέρα θα μετατρέψω την κοινότητά μας σε μια ασφαλή γειτονιά. Παρόλο που έχασα τον Jamarcus, υπάρχει ακόμα ένας Jamarcus, περπατώντας στους δρόμους της Opelousas και θέλω να τον φτάσω πριν να είναι πολύ αργά".
 
Ο Αξιωματικός της αστυνομίας είπε ότι ο γιος του πηγαίνει σε δίκη αυτό το καλοκαίρι.
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis