Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:14 | 12/08/2017

ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Προς Αν.Υπουργό Εσωτερικών κ. Ν.Τόσκα
 
 
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
 
Πριν περίπου ένα μήνα, μετά από μια από τις συνεχείς, σταθερές και διαχρονικές παρεμβάσεις της ΕΑΠΣ, για τα προβλήματα του Π.Σ. άνοιξε ένας επικοινωνιακός κύκλος αντιπαράθεσης μέχρι την πολύωρη συνάντηση μαζί σας, όπου φρονούμε ότι από τα εκτεθέντα, δημιουργήθηκε θετικό κλίμα επανεκκίνησης του απαραίτητου θεσμικού διαλόγου.
 
Στη διάρκεια αυτής της επικοινωνιακής αντιπαράθεσης χρησιμοποιήθηκε και η γνωστή αλλά όχι και τόσο συμμετρική τακτική, της μεταφοράς απόψεων από ¨κύκλους"  ή "στελέχη"   της Κατεχάκη, τα οποία προφανώς μεταφέρουν ή έστω αποδίδουν απόψεις σας.
 
Σε μια τέτοια, σε δημοσίευμα της εφημερίδας Βήματος,, μεταφέρθηκε άποψη στελεχών σας που έθεταν με "απαξιωτικό τρόπο" ακόμα και το βιβλίο για τις 'πυρκαγιές του 2007" που συνέγραψε ο Πρόεδρος και ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΑΠΣ.
 
Στο δημοσίευμα αναφερόταν χαρακτηριστικά :
 
Επιπλέον άλλα στελέχη του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης σημείωναν ότι «σημαντικά μέλη της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικής συμμετείχαν προσφάτως στην συγγραφή του αμφιλεγόμενου βιβλίου που συνέδεε τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 με σχέδιο υπονόμευσης του τότε Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή. Σε μία τυφλή συνωμοσιολογικού τύπου θεωρία…»
 
Βέβαια φρονούμε ότι κανείς από τα στελέχη αυτά του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης δεν είχε παρευρεθεί στην παρουσίαση του βιβλίου, που είχε συνδιοργανώσει η ΕΑΠΣ, και μάλλον ουδείς από αυτούς μπήκε στον κόπο να το διαβάσει, έστω για να γνωρίζει τι ακριβώς θέλει να αποδομήσει.
Γιατί προφανώς αν το διάβαζε, θα ήξερε ότι το βιβλίο παρουσιάζει από ανοικτές δημόσιες πηγές τα στοιχεία εκείνα που συγκρότησαν το έγκλημα του 2007 και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι:
"Η προσπάθεια προσέγγισης της ανεύρεσης των αιτιών και υπαίτιων των πυρκαγιών στη χώρα μας σαφώς και δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Οι μεγάλες και καταστρεπτικές πυρκαγιές που έχουν σημειωθεί στη χώρα μας και το γεγονός ότι ο μεγαλύτερος αριθμός τους είναι «ορφανός» υπαιτίων, γεννά την ανάγκη μιας πολύπλευρης αντιεμπρηστικής πολιτικής. 
Αυτή θα περιλαμβάνει στη σφαίρα της το σύνολο των εγκληματολογικών πιθανοτήτων, θα εκτιμά κοινωνικές εκφάνσεις και μορφές κοινωνικών συγκρούσεων, θα μελετά ιστορικές συγκυρίες και θα λαμβάνει υπόψη γενικότερες εθνικές, πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις."
 
Ένα μήνα μετά, από την αυξημένη πυροσβεστική δραστηριότητα, διαβάζουμε συνέντευξή σας στο ράδιο 24/7 στις 11-8-2017, όπου δηλώνεται:
 
"Δημοσιογράφος: Το καταλαβαίνω. Να περάσουμε στις φωτιές που έχουμε εδώ στην Ελλάδα. Σας έχει προκαλέσει έτσι έναν προβληματισμό κάποια πυρκαγιά, ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι υπάρχουν προσπάθειες από εμπρηστές και για κάποιους λόγους;
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Ναι, ναι και δεν κρύβω τα λόγια μου. Οι δύο πυρκαγιές στο άλσος Βεΐκου μέσα σε δέκα μέρες, πολύ κοντά στη δασωμένη, κατά κάποιο τρόπο, αστική περιοχή της Φιλοθέης και του Ψυχικού και η χθεσινή πυρκαγιά.
Χθες αντίστοιχη πυρκαγιά στην Καισαριανή πολύ κοντά στα σπίτια και κατεύθυνση τέτοια που οδηγούσε στην Κατεχάκη: Είναι πράγματα τα οποία μας προβληματίζουν και μια τρίτη βέβαια περίπτωση στο ρέμα της Χελιδονούς.
Αυτές οι πυρκαγιές γύρω από αστικές περιοχές μας προβληματίζουν για αυτό αυτές τις μέρες με εντολή δική μου έχουν απλωθεί περίπολοι της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής αλλά έχει εμπλακεί ακόμη και η Αντιτρομοκρατική για να βρει τυχόν στοιχεία
Δημοσιογράφος: Η αντιτρομοκρατική στην προσπάθεια αυτή;
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Ό,τι δυνατότητες έχουμε εμπλέκονται κύριε Βούλγαρη γιατί δεν πρέπει να αφήσουμε καμία δυνατότητα και κανένα περιθώριο σε αυτούς, οι οποίοι δεν προσπαθούν να πλήξουν ίσως την Κυβέρνηση αλλά προσπαθούν να πλήξουν την Χώρα, τον κόσμο. Ανεύθυνα άτομα, μπορεί και τρελοί -δεν ξέρω- σαν και αυτόν που πιάσαμε τις προηγούμενες μέρες… (η υπογράμμιση είναι δική μας)
 
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
 
 
Προφανώς ο πολιτικός ρεαλισμός και η εντρύφηση σας με την πραγματική πυροσβεστική πραγματικότητα, σας έδειξε ότι οι εκτιμήσεις των στελεχών σας, όπως διατυπώθηκαν, αποτέλεσαν απλά μια άκομψη επικοινωνιακή επιλογή, αφού το έγκλημα του εμπρησμού είναι πολύπλευρο και σαφώς μπορεί εύκολα να καταστεί σε ασύμμετρη απειλή λόγω των επιπτώσεων του στην Πατρίδα και τους Πολίτες της.

 

Επιπροσθέτως αν τα προαναφερόμενα στελέχη σας, που χαρακτήρισαν "αμελετήτως" με τον προαναφερόμενο τρόπο το βιβλίο των επιτίμου και νυν Προέδρου της ΕΑΠΣ , επιθυμούν, μπορούμε να τους αποστείλουμε μερικά αντίτυπα "τιμής ένεκεν" για να εμπλουτίσουν με συγκεκριμένα πραγματικά στοιχεία την πυροσβεστική τους ενημέρωση.
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis