Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:46 | 14/03/2017

Η Ένωση Αστυνομικών Ροδόπης με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ» με τίτλο «Άθλιες συνθήκες διαβίωσης στην Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής», ξεκαθαρίζει τα όσα πραγματικά ισχύουν για την Σχολή Αστυφυλάκων της Κομοτηνής.

Διαβάστε την ανοιχτή επιστολή της Ένωσης που εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του policenet.gr. 

Εν συνεχεία ακολουθεί το άρθρο της εφημερίδας «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

 

Μεγάλη και δυσάρεστη έκπληξη μας προκάλεσε το άρθρο της εφημερίδας «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ» που δημοσιεύτηκε την 02 Μαρτίου 2017 σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της και την 10 Μαρτίου 2017 σε έντυπη μορφή στην εφημερίδα, με τίτλο «Άθλιες συνθήκες διαβίωσης στην Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής».

Το εν λόγω δημοσίευμα παρουσιάζει ως καταγγελίες γονέων Δοκίμων Αστυφυλάκων, χωρίς να αναφέρει βέβαια ούτε καν τα αρχικά των ονοματεπωνύμων των υποτιθέμενων αγανακτισμένων καταγγελλόντων (γιατί άραγε;), κατηγορίες ανυπόστατες τις οποίες προφανώς ο αρθρογράφος σας, δεν φρόντισε (γιατί δεν θέλουμε να σκεφτούμε ότι ενδέχεται να μην ήθελε) να διασταυρώσει πριν τις δημοσιεύσει. 

Χωρίς καμία διάθεση να παρέμβουμε στην ελευθερία του Τύπου και του λόγου,  θεωρούμε πως όποιος δημόσια εκφράζεται έχει ηθική υποχρέωση να μεταφέρει αλήθειες και όχι «εκμεταλλευόμενος» την εξουσία του Τύπου να διασπείρει αναληθείς ειδήσεις και ειδικά όταν αυτές θίγουν όχι μόνο πρόσωπα αλλά και την λειτουργία ενός Πανεπιστημιακού Ιδρύματος στο οποίο η Ελληνική Πολιτεία φέρθηκε βάναυσα τον Αύγουστο του 2012, επιχειρώντας να το μετατρέψει σε φυλακή και η Ένωσή μας, μαζί με κάποιους τοπικούς θεσμικούς και έχοντας στο πλευρό της την κοινωνία και μερίδα των τοπικών και πανελλαδικών Μ.Μ.Ε., έδωσε τεράστιο αγώνα ώστε να αποκαταστήσει την αμιγή λειτουργία του.

Θεωρούμε ότι πρέπει  να αποκαταστήσουμε  την αλήθεια και αυτό γιατί είναι χρέος μας να προστατεύσουμε και την ίδια τη αλήθεια, αλλά και την Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής που αποτελεί το στολίδι της Θράκης αλλά και των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Ελληνικής Αστυνομίας σε πανελλαδικό επίπεδο, από χτυπήματα κάτω από την ζώνη - τα οποία και δεν γνωρίζουμε γιατί γίνονται και εύκολα δημιουργούν απορίες για το τί είδους σκοπιμότητες και συμφέροντα μπορεί να εξυπηρετούν.

Θα απαντήσουμε λοιπόν αναλυτικά σε κάθε μία από αυτές τις ύποπτες αναλήθειες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Στο δημοσίευμά σας αναφέρετε ότι :

1. Οι συνθήκες οι οποίες χαρακτηρίζονται από τους ίδιους ως «άθλιες» και «τριτοκοσμικές» που δεν αρμόζουν σε ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα αφορούν κυρίως την έλλειψη θέρμανσης και το κάκιστης ποιότητας φαγητό που έτρωγαν μέχρι πρόσφατα οι δόκιμοι από εταιρεία catering.

«Στη βαρυχειμωνιά δεν υπήρχε καθόλου πετρέλαιο στην Σχολή. Τώρα τελευταία έβαλαν και αυτό ύστερα από δική μας παρέμβαση στην Αθήνα» θα μας πει μητέρα δόκιμου Αστυφύλακα η οποία με εμφανή την απογοήτευση της πρόσθεσε πως «αυτή η Σχολή θα έπρεπε να είναι το καμάρι για την πόλη και όλη η τοπική κοινωνία να αγωνίζεται γι’ αυτήν. Αντιθέτως, κανείς δεν δίνει σημασία και τα παιδιά σήμερα είναι στα όρια της ψυχολογικής κατάρρευσης περιμένοντας πως και πώς να τελειώσει η φοίτηση τους προκειμένου να φύγουν. Η Σχολή έτσι όπως έχει καταντήσει και λειτουργεί σήμερα αποτελεί ντροπή και θα έπρεπε να κλείσει».

Εκτός από το πετρέλαιο, ανάλογης έκτασης παράπονα έγιναν και για την σίτιση των δόκιμων Αστυφυλάκων την οποία μέχρι πρόσφατα παρείχε εταιρεία catering, το φαγητό της οποίας χαρακτηρίζεται από τους γονείς ως κάκιστης ποιότητας. Ωστόσο, και για το πρόβλημα αυτό δόθηκε λύση καθώς προσλήφθηκαν πρόσφατα μάγειρες στην Σχολή όμως οι γονείς θέλησαν να τα καταγγείλουν όλα αυτά προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΕΙΝΑΙ : 

Το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής έχει εφοδιαστεί μέχρι τώρα για την τρέχουσα σχολική περίοδο 2016-2017, με 67.650 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης. Ο πρώτος εφοδιασμός έγινε με 42.000 λίτρα την 04-04-2016 και ο δεύτερος  αφορούσε 25.650 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης και έγινε την 16-01-2017.

ΑΡΑ στη βαρυχειμωνιά υπήρχε πετρέλαιο και λειτουργούσε η θέρμανση, αλλά και  αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο ανεφοδιασμός ΔΕΝ έγινε μετά από παρέμβαση και τώρα τελευταία (αφού ο Ιανουάριος από τον Μάρτιο απέχει δύο μήνες)……..

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΙΤΙΣΗ ΤΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΕΙΝΑΙ : 

Οι Δόκιμοι Αστυφύλακες παρουσιάστηκαν στο Τ.Δ.Α. Κομοτηνής την 16 Οκτωβρίου 2016 και σιτίστηκαν από δύο πιστοποιημένες εταιρείες catering (οι οποίες επιλέχθηκαν μετά από δημόσιο διαγωνισμό και κάθε μία από αυτές ανέλαβε την επί μία εβδομάδα η καθεμία σίτιση των Δοκίμων) μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Από την 01 Νοεμβρίου 2016 έγινε πρόσληψη πολιτικού προσωπικού και οι Δόκιμοι σιτίζονται με φαγητό που μαγειρεύεται στα εστιατόρια της Σχολής . Το μενού ορίζεται από Επιτροπή στην οποία συμμετέχουν ΜΟΝΟ Δόκιμοι Αστυφύλακες, καθώς επίσης από την ίδια Επιτροπή επιλέγονται και οι προμηθευτές των πρώτων υλών.

ΑΡΑ αποδεικνύεται  περίτρανα η αναλήθεια και  των περί τρόπου σίτισης κατηγοριών.

2. «Ο Δήμος θα μπορούσε να βάλει έστω μια φορά την εβδομάδα ένα αστικό. Σήμερα τα παιδιά δίνουν 16 ευρώ σε ταξί κάθε φορά που πηγαινοέρχονται στην πόλη. Αν υπολογίσουμε τις ημέρες που αναγκαστικά κατεβαίνουν στην Κομοτηνή για τις υπηρεσίες τους τότε το ποσό αυτό ίσως και να ξεπερνά τα 100 ευρώ, διόλου ευκαταφρόνητο για τις μέρες μας».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ :

Δεν θα μπούμε στο θέμα για το εάν θα μπορούσε να υπάρξει ή δεν θα μπορούσε να υπάρξει αστική συγκοινωνία, γιατί δεν είναι στη σφαίρα του αντικειμένου μας και των αρμοδιοτήτων μας. Όμως δεν μπορούμε να μην απαντήσουμε στα γραφόμενα περί δήθεν αναγκαστικών μετακινήσεων των Δοκίμων Αστυφυλάκων στην Κομοτηνή για τις υπηρεσίες τους !!!!!!

Συγγνώμη αλλά με αυτό ειδικά…… γελάνε μέχρι και οι πέτρες……..!!!!!

ΟΙ ΔΟΚΙΜΟΙ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΕΣ ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΟΥΤΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ.

Ακόμη και οι συκοφαντίες θα πρέπει να έχουν ένα στοιχειώδες μέτρο…. Διαφορετικά ξεπερνούν εξ υπαρχής  τα όρια του αστείου αγγίζοντας άλλα όρια.

3. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι οι γονείς επέλεξαν όλα αυτά τα παράπονα αλλά και τις παρεμβάσεις να τις πραγματοποιήσουν όχι στην Διοίκηση της Σχολής Αστυφυλάκων Κομοτηνής αλλά απευθείας στο Αρχηγείο στην Αθήνα καθώς όπως μας είπαν «δεν θέλουμε να στοχοποιηθούν (!!!) τα παιδιά μας από τους ανωτέρους τους». Η αντίληψη αυτή περί «στοχοποίησης» δοκίμων αποτυπώνει σαφώς και το κλίμα που επικρατεί σήμερα στις τάξεις της Σχολής Αστυφυλάκων Κομοτηνής.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ :

Από επαφές που πραγματοποιήσαμε με την Διοίκηση της Σχολής Αστυφυλάκων Κομοτηνής, πήραμε την διαβεβαίωση ότι ΚΑΜΙΑ καταγγελία δεν υπήρξε στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε την αλήθεια της διαβεβαίωσης αυτής, γιατί εμείς είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι όταν υποβληθεί μία καταγγελία, τότε άμεσα διατάσσεται έρευνα.

ΑΡΑ πέρα από την όποια ευθύνη των πληροφοριοδοτών σας  (των οποίων τα στοιχεία παρακαλούμε να έχουμε στην διάθεσή μας καθόσον οι ανυπόστατες καταγγελίες τους θίγουν μέλη της Ένωσής μας, τα οποία εμείς εκπροσωπούμε νόμιμα και εκ τούτου έχουμε έννομο συμφέρον), υπάρχει και η δική σας ευθύνη  που όχι μόνο δημοσιεύσατε όλες αυτές τις αναλήθειες που θίγουν τόσο την τιμή και την υπόληψη των συναδέλφων μελών μας, όσο και το κύρος και την υπόληψη της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά παράλληλα ενστερνίζεστε και αποτυπώνετε ως  δική σας άποψη  ότι «στοχοποιούνται» από το προσωπικό της Σχολής οι Δόκιμοι Αστυφύλακες και  αφήνετε σαφή υπονοούμενα περί μη δημοκρατικής λειτουργίας της Σχολής Αστυφυλάκων.

Απευθυνόμενοι στην Διεύθυνση της εφημερίδας σας, την καλούμε καταρχήν να διασταυρώσει ελεύθερα την ακρίβεια των στοιχείων που αναφέρονται στις απαντήσεις μας, καθώς επίσης να ανακαλέσει όλες τις συκοφαντίες που αναφέρονται στο δημοσίευμα σε βάρος του Τ.Δ.Α. Κομοτηνής και του προσωπικού του, ζητώντας δημόσια συγγνώμη για την δημόσια προσβολή της τιμής και της υπόληψης των μελών μας.

Επειδή αφενός μεν το δίκιο και η αλήθεια είναι με το μέρος μας, αφετέρου δε σύμφωνα με την λαϊκή ρήση «το ψέμα έχει κοντά πόδια», ευελπιστούμε στη άμεση ανταπόκρισή σας σε αυτό το κάλεσμά μας για την αποκατάσταση της αλήθειας, καθότι σε διαφορετική περίπτωση θα είμαστε υποχρεωμένοι να ασκήσουμε κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να διαφυλάξουμε το δίκαιο, την τιμή και την υπόληψη των μελών μας.

Τελειώνοντας θα θέλαμε να τονίσουμε για μία ακόμη φορά το γεγονός ότι το Τ.Δ.Α.Κομοτηνής αποτελεί «Το στολίδι της Θράκης» και υπόδειγμα Αστυνομικής Σχολής στο Πανελλήνιο και όχι μόνο, γι’ αυτό η Ένωσή μας στηρίζει και υποστηρίζει έμπρακτα την λειτουργία του. Το 2012 το Διοικητικό Συμβούλιο έδωσε σκληρό και αδυσώπητο αγώνα ενάντια στον βιασμό της Σχολής μας, η δε Πρόεδρος σύρθηκε επί ένα χρόνο στις αίθουσες των Πειθαρχικών Συμβουλίων της Ελληνικής Αστυνομίας διωκόμενη για τις αντιδράσεις της και τον αγώνα της, αντιμετωπίζοντας την ποινή της  αργίας με απόλυση.http://fonirodopis.gr/press/70597

Για να θυμούνται οι παλιοί και για να μαθαίνουν οι νεώτεροι….. στον αγώνα αυτό, το βράδυ της 3ης Αυγούστου του 2012, όταν το τότε Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ υπερασπιζόμενο  την λειτουργία της Σχολής μας, ήταν μαζί  του εκτός των υπολοίπων και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ήμασταν βέβαια μια χούφτα άνθρωποι, αλλά αποφασισμένοι να αγωνιστούμε σθεναρά και ο αγώνας μας δικαιώθηκε, με την στήριξη μερίδας της κοινωνίας και ορισμένων εκ των Μ.Μ.Ε. Πολλοί όμως έλειπαν από εκείνον τον αγώνα (είτε γιατί νύσταξαν και φύγανε, είτε γιατί φοβήθηκαν ή αδιαφόρησαν και δεν ήρθαν καν) και ξέρουμε όλοι μας καλά ποιοί.  

Ο αγώνας μας για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης συνεχίζεται. Δεν θα ανεχτούμε όμως να προσβάλλεται με ανυπόστατες κατηγορίες η λειτουργία της Σχολής μας και να απευθύνονται  με  μεγάλη ομολογουμένως ευκολία από μυθοπλάστες, συκοφαντίες και ύποπτες προτροπές του είδους «Η Σχολή έτσι όπως έχει καταντήσει και λειτουργεί σήμερα αποτελεί ντροπή και θα έπρεπε να κλείσει».

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος

ΤΖΑΤΖΑΝΑ Σταυρούλα

Ο Γεν. Γραμματέα

ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Παναγιώτης

 

Διαβάστε το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ»

 

Στα όρια ψυχολογικής κατάρρευσης οι δόκιμοι – Χωρίς θέρμανση και με κάκιστης ποιότητας φαγητό – Παράπονα και για τον Δήμο Κομοτηνής

Καταγγελίες για τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάζονται να φοιτούν οι δόκιμοι στην Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής δέχθηκε η ΦΩΝΗ από αγανακτισμένους γονείς.

Οι συνθήκες οι οποίες χαρακτηρίζονται από τους ίδιους ως «άθλιες» και «τριτοκοσμικές» που δεν αρμόζουν σε ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα αφορούν κυρίως την έλλειψη θέρμανσης και το κάκιστης ποιότητας φαγητό που έτρωγαν μέχρι πρόσφατα οι δόκιμοι από εταιρεία catering.

«Στη βαρυχειμωνιά δεν υπήρχε καθόλου πετρέλαιο στην Σχολή. Τώρα τελευταία έβαλαν και αυτό ύστερα από δική μας παρέμβαση στην Αθήνα» θα μας πει μητέρα δόκιμου Αστυφύλακα η οποία με εμφανή την απογοήτευση της πρόσθεσε πως «αυτή η Σχολή θα έπρεπε να είναι το καμάρι για την πόλη και όλη η τοπική κοινωνία να αγωνίζεται γι’ αυτήν. Αντιθέτως, κανείς δεν δίνει σημασία και τα παιδιά σήμερα είναι στα όρια της ψυχολογικής κατάρρευσης περιμένοντας πως και πώς να τελειώσει η φοίτηση τους προκειμένου να φύγουν. Η Σχολή έτσι όπως έχει καταντήσει και λειτουργεί σήμερα αποτελεί ντροπή και θα έπρεπε να κλείσει».

Εκτός από το πετρέλαιο, ανάλογης έκτασης παράπονα έγιναν και για την σίτιση των δόκιμων Αστυφυλάκων την οποία μέχρι πρόσφατα παρείχε εταιρεία catering, το φαγητό της οποίας χαρακτηρίζεται από τους γονείς ως κάκιστης ποιότητας. Ωστόσο, και για το πρόβλημα αυτό δόθηκε λύση καθώς προσλήφθηκαν πρόσφατα μάγειρες στην Σχολή όμως οι γονείς θέλησαν να τα καταγγείλουν όλα αυτά προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.

«Τα δικά μας παιδιά σύντομα θα αποφοιτήσουν και θα φύγουν όμως σκεφτόμαστε και τα παιδιά που θα έρθουν αύριο, πρέπει να νοιαζόμαστε και γι’ αυτά» θα μας πουν χαρακτηριστικά.

Τα «βέλη» των γονέων πάντως στρέφονται και εναντίον του Δήμου Κομοτηνής ο οποίος δεν μεριμνά ώστε να υπάρχει αστική συγκοινωνία με τους δόκιμους να αναγκάζονται, στις δύσκολες αυτές εποχές, να δαπανούν έως και 100 ευρώ για τις μετακινήσεις τους από και προς την πόλη.

«Ο Δήμος θα μπορούσε να βάλει έστω μια φορά την εβδομάδα ένα αστικό. Σήμερα τα παιδιά δίνουν 16 ευρώ σε ταξί κάθε φορά που πηγαινοέρχονται στην πόλη. Αν υπολογίσουμε τις ημέρες που αναγκαστικά κατεβαίνουν στην Κομοτηνή για τις υπηρεσίες τους τότε το ποσό αυτό ίσως και να ξεπερνά τα 100 ευρώ, διόλου ευκαταφρόνητο για τις μέρες μας» τονίζουν οι γονείς στην ΦΩΝΗ.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι οι γονείς επέλεξαν όλα αυτά τα παράπονα αλλά και τις παρεμβάσεις να τις πραγματοποιήσουν όχι στην διοίκηση της Σχολής Αστυφυλάκων Κομοτηνής αλλά απευθείας στο Αρχηγείο στην Αθήνα καθώς όπως μας είπαν «δεν θέλουμε να στοχοποιηθούν (!!!) τα παιδιά μας από τους ανωτέρους τους». Η αντίληψη αυτή περί «στοχοποίησης» δοκίμων αποτυπώνει σαφώς και το κλίμα που επικρατεί σήμερα στις τάξεις της Σχολής Αστυφυλάκων Κομοτηνής.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis