Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:16 | 13/10/2019
Ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 844/23-09-2019) με θέμα: «Χορήγηση ειδικής άδειας στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με τέκνα που πάσχουν από Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή»:
 

 

Η απάντηση Στεφανή:
 
Σε απάντηση της παραπάνω σχετικής Ερώτησης που κατέθεσαν οι βουλευτές της κοινοποίησης με θέμα «Χορήγηση ειδικής άδειας στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με τέκνα που πάσχουν από Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή» σας γνωρίζω ότι, όλες οι κλινικές διαταραχές που υπάγονται στη Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή (ΔΑΔ) αποτελούν «χρόνιες ψυχικές διαταραχές», σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ. 4 εδ. ε΄ της από 31 Αυγούστου 2016 Κοινής Υπουργικής Απόφασης, υπό στοιχεία Φ.400/34/292616/Σ.4753 (Β΄2808) [ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ], και συνεπώς δύναται να χορηγηθεί η σχετική άδεια στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με τέκνα που πάσχουν από τις εν λόγω διαταραχές.
 
Ωστόσο, η απόφαση για τη χορήγηση αυτής της άδειας, θα πρέπει να βασίζεται σε ιατρική γνωμάτευση που να διευκρινίζει το είδος της διαταραχής που ανήκει στο νοσολογικό φάσμα της ΔΑΔ, να πιστοποιεί τη βαρύτητά της, αλλά και να προσδιορίζει τον βαθμό έκπτωσης της ικανότητας αυτοεξυπηρέτησης του πάσχοντος μέλους, λόγω της ανομοιογενούς κλινικής εικόνας και ποικίλης βαρύτητας που παρουσιάζουν οι κλινικές διαταραχές που υπάγονται στη ΔΑΔ.
 
Δείτε το σχετικό έγγραφο:
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis