Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:29 | 16/05/2020

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμαρχος Δημοτικού διαμερίσματος Πηνειού την 15.05.2020  μετά από διάρρηξη που σημειώθηκε στο Δημαρχείο της πόλης  , γίνεται λόγος για αυξημένη εγκληματικότητα στην περιοχή  ταυτόχρονα όμως και για  ποιοτική ανεπάρκεια του  Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού  μέσα από διάφορα σχόλια στο ιντερνετικό του προφίλ .

Ο κος Δήμαρχος καταγγέλλει  επίσης πως στην προσπάθειά του να επικοινωνήσει με την Αστυνομία  δεν απαντούσε κανείς Αστυνομικός  στα τηλέφωνα, δημιουργώντας μια άσχημη εικόνα για την Αστυνομία  .

Η κοινωνία δεν μπορεί να εμποτίζεται με την εικόνα του «τεμπέλη Αστυνομικού» που δεν σηκώνει τα τηλέφωνα. Όπως όλοι γνωρίζουν, εκτός από τα εσωτερικά τηλέφωνα του ΑΤ Πηνειού, υπάρχει η τηλεφωνική γραμμή 100 που λειτουργεί 24 ώρες το 24ώρο και διεκπεραιώνει τα πάντα όσα αφορούν τις υποχρεώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας .

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι  στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, ο Έλληνας Αστυνομικός έχει σηκώσει όλο το βάρος της εφαρμογής των μέτρων απαγόρευσης διασποράς του κορωνοϊού (COVID 19) σε όλη την επικράτεια , με αναστολή των αδειών όλου του προσωπικού και χωρίς καμία αποζημίωση.

Στο Αστυνομικό τμήμα του Πηνειού  δεν υφίσταται ποιοτική ανεπάρκεια του Αστυνομικού Σώματος και των Ηλείων Αστυνομικών. Οι εκεί υπηρετούντες Αστυνομικοί βρίσκονται νυχθημερόν στον δρόμο, στις πόλεις, στις κοινότητες και στο ύπαιθρο της γεωγραφικής περιοχής του Πηνειού, θέτοντας σε καθημερινό κίνδυνο την ζωή τους για να συλλαμβάνουν τους παραβάτες του νόμου και να ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕΒΑΣΤΟΣ και  το ΔΙΚΑΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΕΤΑΙ, προς όφελος των συμπολιτών τους.

Για τους Αστυνομικούς του ΆΤ Πηνειού είναι μόνιμη έγνοια η προστασία των πολιτών για τους οποίους εν ανάγκη θυσιάζονται . Το ιστορικό των τραυματισμών εν υπηρεσία Αστυνομικών μαρτυρά του λόγου το αληθές! Για αυτούς τους Αστυνομικούς που τραυματίζονται εν υπηρεσία αλλά και εκτός προσπαθώντας να υπερασπιστούν το σύνταγμα της χώρας  ποιοι φορείς  θα ενδιαφερθούν να μάθουν ; Για τους Αστυνομικούς που έδωσαν την ζωή τους αφήνοντας  πίσω ορφανά παιδιά ποιος νοιάζεται ; Ποιος θα τιμήσει αυτούς τους αφανείς ήρωες  ;  Θα τους προβάλει κανείς ως παράδειγμα στην τοπική κοινωνία;

Το Αστυνομικό τμήμα του Πηνειού και γενικά οι Αστυνομικοί της Ηλείας δεν πτοούνται από τέτοιες  ανακοινώσεις . Έχοντας δώσει αποδεδειγμένα απαντήσεις  κατ΄ επανάληψη με τις επιτυχίες τους απέναντι στο έγκλημα και υπερβάλλοντας εαυτόν θέτοντας την ζωή τους σε κίνδυνο, θα συνεχίσουν διατηρούν το αίσθημα ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή  προς το σκοπό της προστασίας και ασφάλειας του πολιτών. Κύριε Δήμαρχε, όπως έχουμε επαναλάβει προκειμένου να συνεχίσουμε να πορευόμαστε αντάξια της προσδοκίας της κοινωνίας των πολιτών προσφέροντας  τις πλέον ποιοτικές, σε αυτούς, υπηρεσίες θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία μεταξύ Αστυνομίας και τοπικών παραγόντων της πολιτείας και όχι το αντίστροφο.

Οι Αστυνομικοί της Ηλείας και ειδικά του ΑΤ Πηνειού εργάζονται άοκνα να συλληφθούν οι δράστες της επίθεσης στο Δημαρχείο .

                              Ο

Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Ηλείας 

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΩΝΤΟΣ

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis