Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:07 | 10/08/2020

Ο δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης σε απάντηση του προς την Ένωση Αστυνομικών Πειραιά κάνει λόγο για υπονοούμενα που δεν συνάδουν καθόλου με την καλώς νοούμενη αστυνομική ιδιότητα, με αφορμή την ανακοίνωσή της εν λόγω Ένωσης, με την οποία επέρριπτε ευθύνες στον Δήμαρχο για πλημμελείς ελέγχους σχετικά με την τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Δείτε ολόκληρη την τοποθέτηση - απάντηση του Δημάρχου Πόρου, η οποία εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Policenet.gr:

Με εντυπωσιακή ταχύτητα το Δ.Σ. της ΕΑΥΠ έσπευσε την Κυριακή 7.8.2020 να επιτεθεί δημοσίως στον Δήμαρχο Πόρου Γιάννη Δημητριάδη και να βγάλει «πόρισμα» για το τι δεν πήγε καλά στον Πόρο με την διασπορά του κορωνοϊού, μόλις 24 ώρες μετά τις δηλώσεις του τελευταίου για έλλειψη επαρκούς αστυνόμευσης στο νησί.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση αποτελεί συνδικαλιστικό αντανακλαστικό οπαδικού τύπου που αποκαλύπτει μάλιστα κοινούς παρονομαστές που προφανώς συνδέουν την Ένωση με την στάση της Αστυνομίας στον Πόρο.

Πότε πρόλαβε η ΕΑΥΠ και μελέτησε το θέμα ώστε να αποφανθεί ότι όλα έχουν γίνει καλώς από το Α.Τ. Πόρου;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε καραντίνα 11 Αστυνομικοί - Δύο θετικοί στον κορονοϊό

Πότε πρόλαβε και ανακάλυψε (και πώς) τα υποτιθέμενα γεγονότα που εκθέτουν ανεπανόρθωτα -όπως ισχυρίζεται- τον Δήμαρχο Πόρου;

Και, αφού τα βρήκε, γιατί δεν τα δημοσιοποιεί αντί να τον προσβάλει ατεκμηρίωτα και να αφήνει υπονοούμενα που δεν συνάδουν καθόλου με την καλώς νοούμενη αστυνομική ιδιότητα;

Επιτρέπεται να ενεργούν έτσι όργανα της Αστυνομίας;

Αποτελεί τιμή για την ΕΛΑΣ και το προσωπικό της το κείμενο αυτό;

Η επί της ουσίας απάντηση στην ΕΑΥΠ έχει δοθεί από την πολιτική και υπηρεσιακή της ηγεσία, η οποία κατά το χρόνο έκδοσης της ανακοίνωσης είχε ήδη αξιολογήσει την σοβαρότητα των καταγγελιών του Δημάρχου, προβαίνοντας στις ενέργειες που θεώρησε δέουσες.

Και για να μην μείνει αναπάντητο το ειδικότερο ερώτημα που τέθηκε, προφανώς και ο Δήμαρχος είχε κάνει σειρά εγγράφων με τα οποία κατήγγειλε αδράνεια του Α.Τ.

Χαρακτηριστικά, στις 3 Ιουλίου 2020 κατέληγε ως εξής σε τρισέλιδο σχετικό έγγραφό του: «Ως εκ τούτου, παρακαλείσθε για τις προβλεπόμενες εκ του νόμου ενέργειές σας, άλλως, για την απευχόμενη εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού στο νησί του Πόρου, η Υπηρεσία σας θα είναι υπεύθυνη έναντι των κατοίκων και επισκεπτών του Δήμου».

Τονίζεται επίσης ότι ο Δήμαρχος Πόρου ουδέποτε απέδωσε την ευθύνη στο προσωπικό του Α.Τ. Πόρου, όπως αναληθώς αναφέρει η ανακοίνωση προσπαθώντας προφανώς να ρίξει λάδι στην φωτιά, αλλά, αντιθέτως, με επανειλημμένα έγγραφά του, στα οποία ο κ. Διοικητής αρνιόταν πεισματικά να απαντήσει, ρωτούσε συνεχώς αν τυχόν το Α.Τ. υστερούσε σε προσωπικό ώστε ο Δήμαρχος να προβεί σε πολιτική παρέμβαση για την ενίσχυσή του.

Τέλος, το γεγονός και μόνο ότι η ΕΑΥΠ δεν βρίσκει ότι έχει γίνει κάτι λάθος σε ένα νησί που μετράει τις στάχτες του από την διασπορά του κορωνοϊού και την οικονομική του καταστροφή, αποτελεί την απόλυτη επιβεβαίωση των καταγγελιών του Δημάρχου.

Όλα έγιναν καλά λοιπόν!

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis